На Маньківщині пройшов літературний флеш-моб

На Маньківщині пройшов літературний флеш-моб

Днями активна молодь Маньківщини ініціювала проведення літературного флешмобу під назвою «День віршів». З метою популяризації українського слова серед підлітків та пропаганди національної єдності у підростаючого покоління головним принципом віршованого дійства обрали девіз «Живу лише для України».

Про це «Нова Доба» дізналася в Маньківській РДА.

На центральній площі селища біля меморіальної дошки, відкритої на честь героїв України, звучали вірші українських класиків і сучасна поезія, складена народом під впливом подій Революції Гідності. Старшокласники та студенти райцентру змагалися між собою у сценічній майстерності та декламаторському мистецтві.

Як прокоментував захід один із його ініціаторів, маньківчанин Дмитро Пирогов, – метою цього флешмобу була спроба побачити, настільки молодь може відійти від стереотипів власної субкультури, де перевагою дозвілля є вживання алкоголю та обговорення різного “сміття” в Інтернеті, і розвиватися за новими вимогами часу – національної єдності та самосвідомості. Акція такого плану, до того ж ініційована молоддю, проводилася вперше, і це сприяло збільшенню цікавості до патріотичних заходів та появи відчуття причетності до спільної справи на шляху розбудови демократичної держави.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x