Як уникнути харчових отруєнь

Як уникнути харчових отруєнь

Із настанням святкових днів зростає ризик виникнення розладів травлення, харчових отруєнь, гострих кишкових інфекцій. Виникненню кишкових захворювань зазвичай сприяють недотримання умов зберігання та недостатня термічна обробка харчових продуктів, порушення технології приготування, термінів зберігання продовольчої сировини та готових страв, недотримання правил особистої гігієни особами, що залучені до приготування їжі, а також споживання несумісних продуктів та занадто великої кількості їжі. У головному управлінні Держсанепідслужби у Черкаській області «Новій Добі» розповіли, як уникнути захворювань на гострі кишкові інфекції та харчових отруєнь.

– Уникайте місць стихійної торгівлі, вибирайте харчові продукти, продовольчу сировину тільки у стаціонарних закладах торгівлі, або на санкціонованих ринках.

– Купуючи будь-які харчові продукти вимагайте у продавця документи, що підтверджують їх якість та безпеку.

– Уважно вивчайте маркування, перевіряйте терміни придатності харчових продуктів, за найменших сумнівів щодо якості – не купуйте.

– Особливо уважно слід вивчати маркування харчових продуктів, які реалізуються за акціями.

– При приготуванні страв дотримуйтесь технології їх приготування, особливо щодо термічної обробки м’ясних, кулінарних виробів з м’яса, риби, тощо.

– Використовуйте роздільний інвентар для обробки сировини та готових страв, сировину та готові страви зберігайте в холодильнику окремо.

– Дотримуйтесь правил особистої гігієни.

– Не готуйте страви із запасом.

– Не споживайте несумісних продуктів, занадто великої кількості їжі та алкогольних напоїв.

– При перших ознаках кишкового захворювання необхідно терміново звернутись до найближчої лікувальної установи за професійною медичною допомогою, або викликати «швидку». Самолікування небезпечне!

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x