До Черкаської гімназії з’їхалися директори з 32 навчальних закладів області

До Черкаської гімназії з’їхалися директори з 32 навчальних закладів області

Сьогодні до Черкаської гімназії №1 приїхали директори 32 ліцеїв, гімназій та колегіумів та Черкащини. Метою візиту став семінар на тему: «Громадсько-активна школа». Повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».

До гімназії на семінар завітали також ректор Черкаського обласного інституту післядипломної освіти педагогічних працівників Наталія Чепурна та проректор цього ж закладу Галина Назаренко, а також директор департаменту освіти та гуманітарної політики ЧМР Марина Бакланова.

Захід відбувається в рамках постійнодіючого семінару для директорів навчальних закладів нових типів: гімназій, ліцеїв, колегіумів.

До Черкаської гімназії з’їхалися директори з 32 навчальних закладів області

– Перша міська гімназія лідирує у багатьох питаннях щодо розвитку навчального закладу, щодо розвитку обдарованих дітей і цього року вони зголосилися прийняти семінар, – зазначила Наталія Миколаївна. – Зрозуміло, що сама тему семінару зачіпає не лише заклади нового типу, адже будь-яка школа повинна й може бути громадсько-активною. Але враховуючи, що все-таки громадсько-активна школа включає в себе такі поняття, як демократизація навчального процесу, як партнерство, волонтерство, то Перша міська гімназія має партнерські зв’язки не тільки з українськими громадськими організаціями, а й із закордонними. Тому ми вирішили, що корисно буде директорам ліцеїв, гімназій і колегіумів області познайомитися з досвідом роботи цього навчального закладу, з роботою учнівських організацій.

За словами Марини Бакланової, Перша міська гімназія є яскравим прикладом того, як треба формувати громадсько-активну позицію молоді, зокрема школярів.
– Ті всі заходи, які проводяться в гімназії, є якраз такими, які доводять, що формувати громадсько-активну позицію потрібно починаючи з першого класу, навіть я б сказала дошкільного навчального закладу, – підкреслила Марина Леонідівна.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x