Молоді музиканти з Англії завітали до Шевченківської школи

Молоді музиканти з Англії завітали до Шевченківської школи

Шевченківська спеціалізована школа-інтернат в різні часи гостинно зустрічала науковців, відомих артистів, поетів, друзів з різних навчальних закладів України. Але цього разу до нас завітали незвичайні гості. Це молоді музиканти з Англії Марк Гріфітс, Куінн Бойлан та керівник благодійної організації «Українська Гуманітарна Ініціатива» Титаренко Олександр Михайлович. Марк Гріфітс – учитель музики з англійського міста Портсмут, випускник Лондонської консерваторії, Куінн Бойлан – менеджер з маркетингу та музикант-аматор.

Метою візиту хлопців є не тільки знайомство з нашою країною, її чудовими людьми, культурою, а й пропаганда екзотичних для нас музичних інструментів, перш за все гавайської гітари (укулєлє) та різноманітних ударних інструментів. А для того, щоб такі зустрічі відбувалися, у себе в Англії молоді музиканти організовували благодійні концерти, різноманітні акції та на виручені кошти придбали 90 гавайських гітар, декілька ударних інструментів. Десять гітар, ударний інструмент кагон вони подарували нашій школі. Крім того, для наших юних спортсменів гості придбали десять волейбольних м’ячів.
На зустрічі з нашими учнями Марк та Куінн не тільки розповіли про історію укулєлє, продемонстрували можливості цього інструменту, а й провели два майстер-класи гри на гавайській гітарі. Охочих навчитися було дуже багато. Гості були вражені, як швидко та з яким ентузіазмом діти опановували незвичний для них музичний інструмент. Найшвидше засвоїли музичну науку діти, які відвідують творчі колективи та навчаються гри на домрі й гітарі.

Звичайно, ми подарували дорогим гостям і своє музичне вітання. Інструментальні колективи зразковий художній колектив ансамбль бандуристів «Срібні струни», ансамбль домристів «Акварелі», ансамбль баяністів продемонстрували найпопулярніші музичні інструменти нашої країни. Своє музичне вітання подарував гостям вокальний ансамбль дівчаток «Світанок». А хореографічні колективи школи привітали гостей американським танцем «Джек» (ансамбль сучасного танцю «VIVA») та гордістю національної культури – українським «Гопаком» (зразковий хореографічний колектив «Зорепад»).

Наступного дня наші нові друзі зустрілися з учнями 10-11 класів. Дітям було цікаво все, тому запитань було дуже багато: про звичаї, традиції англійців, про систему освіти в країні, про політичний устрій Англії, про життя простих, пересічних громадян країни.

Звичайно, перебуваючи в нашому селі, гості виявили бажання дізнатися більше про історичну минувшину нашого краю, детальніше познайомитися з долею нашого славетного земляка Т.Г.Шевченка. Тому дуже цікавою для них була екскурсія до Національного заповідника «Батьківщина Тараса Шевченка». А учениця 9 класу Невмита Наталія та учениця 11 класу Удачна Мар’яна провели екскурсію вулицями села, представили наші Шевченківські місця.

Л.І.Кузьменко, заступник директора з НВР мистецького факультету Шевченківської спеціалізованої школи-інтернату

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x