Через спалювання сухої трави у черкащан горять дачі (ФОТО)

Через спалювання сухої трави у черкащан горять дачі (ФОТО)

Минулого тижня подібна пожежа сталася в дачному кооперативі поблизу с. Деньги Золотоніського району. Рятували людське майно МНС-ники і лісівники. Останні були на місці події першими.

Повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».
Найімовірніше, пожежу спричинив один з дачників, який вирішив спалити бур’ян на своїй ділянці на околиці кооперативу. Але слідкувати за процесом не став, покинув город. Від бур’яну зайнявся очерет, що ріс вздовж канави. Далі завдяки сильному вітру вогонь перекинувся на інший бік канави, стала горіти суха трава на неприбраних дачних ділянках.
Через спалювання сухої трави у черкащан горять дачі (ФОТО)
Цегляні будиночки та паркани з сітки-рабиці вистояли. А от дерев’яний спалахнув миттєво і згорів вщент за кілька хвилин. Пожежні просто не встигли прибути на місце події.

Дачники розповідають, що викликали рятувальників, і вони прибули на місце досить оперативно. Але заплуталися з тим, як під’їхати до місця події: канава з водою перекрила шлях пожежній машині. поки розверталися – будинок згорів, рятувати вже було нічого.

Швидше за пожежників прибули лісівники з Деньгівського лісництва.
Через спалювання сухої трави у черкащан горять дачі (ФОТО)
– Нам повідомили пожежники з Золотоноші, що поблизу Хвилівки горить бурян. ми виїхали, за хвилин десять були на місці. Але врятувати вдалося лише сусідній будинок, дерев’яний згорів вщент, – розповів Анатолій Ільченко, головний лісничий Деньгівського лісництва. – Тільки ці дачі й гасимо. У Хвилівці – городи, що попід лісом, сінокоси. У Деньгах так само, але тут рятує оперативність – люди напряму телефонують мені, бо мій номер мобільного мало не в кожного деньгівця є.
Через спалювання сухої трави у черкащан горять дачі (ФОТО)
Лісничий стверджує, що така проблема повторюється щороку. Торік, приміром, у Деньгах горіло дві хати. Причина та сама – спалювали сміття на городі. Причому приклад сусіда, за словами пана Ільченка, людей нічому не вчить: поки не згорить щось вартісне у власному господарстві, людина продовжує порушувати усі правила безпеки.

– Найстрашніші для нас свята – Великдень та травневі. Чергуємо цілодобово. Цього року, думаю, вже отгоріло. Хіба восени знову розпочнеться, – зітхає Анатолій Миколайович.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x