Як об’єднувати громади, радили на відеоконференції Української асоціації районних та обласних рад

Як об’єднувати громади, радили на відеоконференції Української асоціації районних та обласних рад

21 квітня 2015 року голова обласної ради Валентина Коваленко взяла участь у роботі відео-конференції Української асоціації районних та обласних рад на тему «Практичні аспекти формування Перспективного плану формування дієздатних громад».
Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаській обласній раді.

Під час засідання члени Асоціації заслухали інформацію та змогли задати питання експертам-доповідачам – директору Департаменту з питань місцевого самоврядування та територіальної організації влади Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Сергію Шаршова, директору Інституту розвитку територій Юрію Ганущаку, директору з науки та розвитку Інституту громадянського суспільства Анатолію Ткачуку та заступнику керівника проекту ЄС «Підтримка політики регіонального розвитку», експерту з управління регіональним розвитком Юрію Третяку.

Серед питань, зокрема, обговорено проблеми, що виникають у процесі здійснення реформи: етапів добровільного об’єднання територіальних громад, практичні аспекти складання Перспективних планів формування дієздатних громад та інші.

Серед проблем, із якими на сьогодні стикаються місцеві громади, Валентина Коваленко відзначила питання оптимізації закладів освіти та охорони здоров’я на місцевому рівні.

– Проблеми оптимізації шкіл і лікарень сіють серед громадян паніку, тому що люди бояться втратити роботу. Особливо це стосується дрібних сільських населених пунктів… Люди збідніли і така оптимізація… навпаки тільки поглиблюють депресію, – відзначила Валентина Михайлівна та додала, що люди потребують більше інформації у питаннях децентралізації, адже зачасти саме нерозуміння викликає спротив серед громад.

За словами голови Української асоціації районних та обласних рад Сергія Чернова, подібні он-лайн зустрічі проводяться не вперше й на сьогодні довели свою дієвість. Він також закликав учасників відео-конференції до активного обговорення озвучених під час засідання питань на місцевому рівні, в громадах, адже від рівня обізнаності, розуміння завдань, етапності й наслідків реформи місцевого самоврядування залежить її успішність, перспективність формування дієздатних об’єднань територіальних громад.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x