Майже 70 % учнів черкаських ПТУ навчаються за держзамовленням

Майже 70 % учнів черкаських ПТУ навчаються за держзамовленням

У 2014 р. у Черкаській області працювало 23 професійно-технічних навчальних заклади, в яких навчалось 9,4 тис. учнів. У загальній чисельності учнів, слухачів професійно-технічних навчальних закладів 5,8 тис. чоловіки та 3,6 тис. жінки.

Про це «Нова Доба» дізналася в управлінні статистики в Черкаській області.

Серед напрямків, на які здійснювався прийом учнів на професійне навчання: промисловість (30% загальної чисельності прийнятих учнів), торгівля і громадське арчування (22%), сільське господарство (19%), будівництво (13%), транспорт (12%) та житлово-комунальне господарство (4%).

Переважна більшість учнів професійно-технічних навчальних закладів (75%) – це молодь у віці до 18 років включно. На професійне навчання було прийнято протягом року 5,2 тис. учнів, з яких 3,8 тис. – випускники загальноосвітніх навчальних закладів. Серед прийнятих на навчання 68% навчаються за державним замовленням. Порівняно з 2013 р. на навчання було прийнято учнів на 3% менше.

Випущено з професійно-технічних навчальних закладів області у 2014 р. 5,3 тис. випускників, це на 0,6% більше ніж у попередньому році.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x