У Черкасах відбулася міська спартакіада шкільних команд «Школа безпеки»

У Черкасах відбулася міська спартакіада шкільних команд «Школа безпеки»

У спортивному комплексі Інституту пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля відбулася Перша Міська спартакіада шкільних команд «Школа безпеки». Цей захід зініціював департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради. У змаганнях взяли участь 34 команди загальноосвітніх навчальних закладів міста. Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаській міській раді.

– Це тест на готовність учнів швидко й адекватно реагувати на різні надзвичайні ситуації. Продемонструвати вміння в наданні першої медичної допомоги, рятуванні потерпілих, бойовому розгортанні та цивільній обороні. Змогти оперативно врятувати своє життя, життя близьких людей та взагалі відпрацювати до автоматизму відповідні навички, – розповіла про спартакіаду директор департаменту освіти та гуманітарної політики Марина Бакланова.

Загалом, у спритності реагування на надзвичайні ситуації та в умінні надавати першу медичну допомогу й рятувати потерпілих змагалися 340 старшокласників.

Проведення спартакіади – результат роботи всього навчального року. У його підготовці брали участь учителі фізичної культури та предмету «Захист Вітчизни» й медичні працівники. Оскільки це специфічний захід, то провели його разом у співпраці з МНСниками та Інститутом пожежної безпеки ім. Героїв Чорнобиля.
Надалі планується проводити «Школу безпеки» раз на рік.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x