«Дивосвіт пісенної магії» розпочав благодійну акцію в уманському університеті

«Дивосвіт пісенної магії» розпочав благодійну акцію в уманському університеті

В університеті стартувала широкомасштабна благодійна акція «Мистецтво заради миру!». Вона включає низку мистецьких заходів: «Дивосвіт пісенної магії», «Танцювальний марафон «Ми українці!» та проект «Обдарована родина – обдарована дитина». Всі кошти, зібрані від концертів, будуть направлені на потреби людей, які сьогодні боронять Україну й тих, хто постраждав, захищаючи нас.
Про це «Нова Доба» дізналася в прес-центрі УДПУ.

«Дивосвіт пісенної магії» зібрав у актовій залі нового корпусу шанувальників вокального мистецтва не лише університету, а й міста. Організатором заходу виступила кафедра музикознавства та вокально-хорових дисциплін (завідувач Дмитро Балдинюк).
Глядачі були захоплені неповторною атмосферою, яка панувала в залі. Кожний вокальний номер викликав масу емоцій та переживань. Лунали народні та авторські пісні, хіти сучасної української та зарубіжної естради, жартівливі й сумні композиції, патріотичні й про вічні почуття.
Фрагмент із опери «Запорожець за Дунаєм» у виконанні Яни Замрій та Расіма Багірова викликала шквал почуттів та щирі аплодисменти. Колорит українського пісенного мистецтва та соковитий гумор не залишили байдужими глядачів.
«Дивосвіт пісенної магії» розпочав благодійну акцію в уманському університеті
Козацького духу заходу додав танець «Їхали козаки» у виконанні ансамблю народного танцю «Яворина».

Чимало пісень про кохання прозвучало у виконанні студентів мистецько-педагогічного факультету Юлії Лисянської, Олександра Біденка, Расіма Багірова, Вікторії Гальчинської, Богдана Плахотнього. Виконавці щоразу намагалися донести до слухачів красу справжнього кохання і водночас переживання, смуток і страждання, без яких неможливе життя.

Тема війни, яка увірвалася в наше життя, також прозвучала на благодійному концерті. Два світи – мир і війна – поєднують любов і музика, адже вони вічні. Пісні про Велику Вітчизняну та Афганську війни, нинішні події на сході Україні нікого не залишили байдужими.

Окрасою заходу став виступ колективу «Сербіян-star» у складі сербських студентів Александара Джоджевича, Дарко Марковича, Йована Дрманіча.
Патріотична фінальна пісня Тараса Петриненка «Україна» об’єднала учасників і глядачів концерту, які співали в унісон відомі слова: «Україно, Україно! Після далечі доріг вірне серце твого сина я кладу тобі до ніг!».
«Дивосвіт пісенної магії» розпочав благодійну акцію в уманському університеті
Наприкінці заходу завідувач кафедри музикознавства та вокально-хорових дисциплін Дмитро Балдинюк подякував студентам-вокалістам, інструменталістам, хореографам, а також їх наставникам – старшому викладачеві Надії Балдинюк та кандидату педагогічних наук, Заслуженому працівникові культури Петру Волошину, співорганізаторам кандидату педагогічних наук Зої Сироті та Людмилі Гекалюк, концертмейстеру Ірині Бурлаці за чудовий концерт і висловив сподівання, що зібрані кошти стануть хоч невеликою, але такою потрібною допомогою нашим воїнам, які захищають суверенітет і цілісність нашої держави.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x