Фахівців з інтелектуальної власності готують у Черкасах

Фахівців з інтелектуальної власності готують у Черкасах

Щороку 26 квітня у світі відзначається Міжнародний день інтелектуальної власності з метою розгортання широкої дискусії щодо ролі інтелектуальної власності в економічному, технологічному, соціально-культурному розвитку світових країн.

Потреба у фахівцях з інтелектуальної власності є дедалі відчутнішою з розвитком інновацій у сучасному житті. Адже об’єкти інтелектуальної власності оточують нас у повсякденному житті. Це, зокрема, результати науково-творчої діяльності та розробки в галузі науки і техніки.

У Черкасах таких фахівців готують у національному університеті імені Богдана Хмельницького з 2008 року. Кафедру інтелектуальної власності та цивільно-правових дисциплін в університеті було створено у 2010 р. Про це «Нова Доба» дізналася з власних джерел.

Професорсько-викладацький склад кафедри має значний досвід науково-педагогічної та практичної роботи у сфері інтелектуальної власності. До навчального процесу також залучаються юристи-практики, що працюють на посадах патентознавців, судових експертів з питань інтелектуальної власності тощо.

Кафедра забезпечує підготовку фахівців зі спеціальності «Інтелектуальна власність». Випускники магістратури можуть працювати в органах державної влади й управління, силових структурах, зокрема в спеціальних лабораторіях, що займаються експертизою об’єктів інтелектуальної власності під час судових спорів, на будь-якому підприємстві, де є виробництво. Фахівці з інтелектуальної власності можуть захищати авторські права, права промислової власності, права інтелектуальної власності на селекційні досягнення у рослинництві та тваринництві.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x