Скільки коштуватиме газ для черкащан?

Скільки коштуватиме газ для черкащан?

З 1 квітня в Україні підвищилися тарифи на газ для населення. Нові роздрібні ціни на природний газ, який використовується для побутових потреб громадян, обумовлені Постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг, від 03.03.2015 № 583.
Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаській ОДА.

Як зазначив начальник відділу енергетики, енергозбереження та фінансово-кадрового забезпечення управління промисловості та розвитку інфраструктури ОДА Владислав Черній, тарифи на блакитне паливо для населення формуватимуться з двох складових: основна та пільгова ціна.

– Якщо обсяг безпосередньо спожитого газу для індивідуального опалення в період із 1 жовтня до 30 квітня не перевищує 200 кубічних метрів на місяць, власник оселі сплачує 3,60 грн. за 1 куб. м, використане ж понад цю норму або в інший сезон оцінюватиметься вже за іншим тарифом – 7,188 грн. за 1 куб. м. Для приготування їжі та/або підігріву води власник оселі сплачуватиме 7,188 грн. за 1 куб. м незалежно від сезону та обсягу споживання, – пояснив Владислав Володимирович.

За його словами, запроваджена ціна вирахувана з таких показників: вартість газу, тариф на транспортування, тариф на постачання, тариф на транспортування магістральними трубопроводами, збір у вигляді цільової надбавки, ПДВ на ціну газу і послуги у розмірі 20 %.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x