За автомобіль, привезений з-за кордону доведеться сплатити податки

За автомобіль, привезений з-за кордону доведеться сплатити податки

Чимало бажаючих придбати автомобіль за кордоном, звертаються до Державної податкової інспекціїу м. Черкассах, з проханням роз’яснити які і коли платежі доведеться сплатити за автомобіль, що був у використанні, привезений з-замеж України. Роз’яснення «Новій Добі» в прес-службі інспекції.

Отже, транспортні засоби, зокрема, легкові, гібрідні, нові й які ті які були у використанні, що ввозяться в Україну, необхідно оформити на митниці. Відповідно до цього, сплатити митні платежі:

– ввізне мито (згідно з частиною першою ст. 286 Митного кодексу);
– податок на додану вартість відповідно до Податкового кодексу за ставкою 20% від бази оподаткування;
– акцизний податок, у разі належності транспортних засобів до підакцизних товарів.

З 13 квітня 2013 року запроваджено строком на три роки спеціальне мито щодо імпорту в Україну нових легкових автомобілів, незалежно від країни походження та експорту на:

– автомобілі з робочим об’ємом циліндрів двигуна понад 1000 см3, але не більше як 1500 см3, за кодом 8703 22 10 00 згідно з УКТ ЗЕД – ставка спеціального мита у розмірі 6,46%;

– автомобілі з робочим об’ємом циліндрів двигуна понад 1500 см3, але не більш як 2200 см3, за кодом 8703 23 19 10 згідно з УКТ ЗЕД – ставка спеціального мита у розмірі 12,95%.

Порядок митного оформлення товарів, транспортних засобів, що переміщуються через митний кордон України визначено розділом VIII Митного кодексу України.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x