У лісах Черкащини цього року сталося вже 27 пожеж

У лісах Черкащини цього року сталося вже 27 пожеж

Цьогорічна рання весна, сильні вітри, суха та спекотна погода, що встановилася на території області, посприяли підвищенню рівня пожежної небезпеки в лісових масивах області. Тому найменша необачність і легковажність людини може призвести до пожежі та значних втрат.

Як дізналася «Нова Доба» в Управлінні ДСНС в Черкаській області, з початку року в лісових масивах області вже сталося 27 пожеж, площа пройдена вогнем становить 10,86 га лісової підстилки. За аналогічний період минулого року виникло також 27 пожеж, а площа пройдена вогнем становить 13,25 га.

З метою недопущення виникнення пожеж в екосистемах фахівці ДСНС спільно з співробітниками Управління лісового та мисливського господарства проводять спільні рейдові перевірити стану готовності лісгоспів до пожежонебезпечного періоду.
У лісах Черкащини цього року сталося вже 27 пожеж

Під час перевірки основна увага приділяється розробці необхідних планів організаційно-технічних заходів щодо запобігання та боротьби з лісовими пожежами, системам відео спостереження, організації чергувань в лісгоспах, технічному стану пожежної техніки та обладнанню, що використовуватиметься для боротьби із вогнем, а також комплектації лісопожежних станцій і пунктів зосередження протипожежного інвентарю.
Крім того, спільними рейдовими бригадами було перевірено створення профілактично-захисних мінералізованих смуг, перекриття позапланових доріг та встановлення наглядної агітації на протипожежну тематику.

На сьогодні вже перевірено три державні лісогосподарські підприємства – Черкаське, Чигиринське та Корсунь-Шевченківське.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x