У Сичівці відкрито пам’ятний знак «Борцям за волю України»

У Сичівці відкрито пам’ятний знак «Борцям за волю України»

26 квітня в Сичівці Христинівського району за спонсорські кошти ФГ «Урожайне», керівник Олена Костюк, відкрито пам’ятний знак «Борцям за волю України». Про це «Нова Доба» дізналася в Христинівській РДА.
На відкритті були присутні представники влади, кіборг-христинівчанин Євгеній Кулібаба, настоятель Сичівського храму Михайло Гангур, депутати районної ради, жителі села.

«Тим, хто в боротьбі за волю й кращу долю України не дожив до сьогодні, сплять у знаних і безіменних могилах, розкиданих по рідній і чужій землі, Героям Небесної Сотні, і піднебесним сотням, які вже загинули на Сході. Тим, кого в умовах більшовицької тиранії ми повинні були забути й викреслити зі своєї пам’яті і історії, героям, що впали в страшному бою під Крутами присвячується відкриття пам’ятного знаку», – звернулася до присутніх Олена Костюк.

Учасник АТО Євгеній Кулібаба подякував за підтримку та надану допомогу військовослужбовцям, які перебувають в зоні проведення антитерористичної операції на сході країни та побажав мирного неба над головою.
У Сичівці відкрито пам’ятний знак «Борцям за волю України»
Сільський голова Надія Богачук у своїй промові закликала згадати всіх героїв, які поклали свої голови за наше майбутнє: «Хай пам’ять усіх невинно вбитих згуртує нас, живих, дасть нам силу та волю, мудрість і наснагу для зміцнення власної держави на власній землі».

Присутні вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання.
Благочинний Христинівського району Української Православної Церкви Київського патріархату, протоієрей отець Геннадій провів панахиду, після якої присутні поклали запалені лампадки та квіти до Пам’ятного знаку.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x