Понад 100 тис грн виплатять з районного бюджету Корсунщини ветеранам Другої світової до Дня Перемоги

Понад 100 тис грн виплатять з районного бюджету Корсунщини ветеранам Другої світової до Дня Перемоги

Депутати Корсунь-Шевченківської районної ради вирішили виділити до Дня Перемоги з районного бюджету кошти для додаткових матеріальних виплат учасникам бойових дій другої світової війни. Про це 29 квітня йшлося на позачерговій сесії Корсунь-Шевченківської районної ради.

Начальник управління соцзахисту Світлана Василенко представила депутатам зміни, які потрібно в зв’язку з цим внести до районної програми «Турбота»:
– Доповнити розділ 6 «Соціальна підтримка окремих категорій громадян» пунктом такого змісту: «Виплатити одноразову грошову допомогу до 70-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі та 70-ї річниці завершення другої світової війни учасникам бойових дій другої світової війни у розмірі 500 гривень, членам сімей загиблих та дружинам (чоловікам) померлих ветеранів – по 250 грн.

Виплати будуть здійснюватися, наголошує керівник управління, відповідно до списків управління соціального захисту населення Корсунь-Шевченківської райдержадміністрації. Нині на Корсунщині в цьому переліку значиться учасників бойових дій другої світової війни 64 особи, а членів сімей загиблих та дружин або ж чоловіків померлих ветеранів війни – 283. Таким чином з районного бюджету на одноразову матеріальну допомогу ветеранам до 70-річчя Перемоги буде спрямовано 102 750 гривень.

Як зазначила Світлана Василенко, до 5 травня фінуправління профінансує ці кошти, а до 9 травня буде здійснена їх виплата усім ветеранам. Отримають вони їх так само, як і пенсію. Хто через пошту – то принесуть листоноші, а хто отримує через банк, тим виплати надійдуть на особові банківські рахунки. Якщо ж хтось із стареньких учасників бойових дій у ці дні не зможе отримати кошти, то хвилюватися їм не варто. Ці виплати у Корсуні-Шевченківському будуть проводитися до 2 вересня 2015 року.

Галина Добровольська

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x