Про інвестиції в туризм говорили в Черкасах

Про інвестиції в туризм говорили в Черкасах

Розвиток бізнес-кластерів, реалізація механізму публічно-приватного партнерства в туристичній сфері, муніципальні туристичні центри. Про це та багато іншого говорили на фаховій майстерні «Розвиток туризму в містах та селах Черкащини», що пройшла за сприяння Асоціації міст України в Черкасах. Відвідати майстерню, перейняти досвід і поділитися своїми думками приїхали представників з різних міст Черкащини.

Світлана Неухацька, радник міського голови Черкас Сергію Одарича, у минулому керівник КП «Туристично-інформаційний центр» розповіла, що Україна, зокрема, Черкащина має унікальну можливість розвивати туристичний потенціал саме в цей час. Про це \”Нова Доба\” дізналася в прес-службі Черкаської міської ради.

– Черкащина завжди мала свою нішу в сфері туризмі. Ми маємо те, чого не мають інші. Буддистський храм і найвищий собор, черкаське море і хвойні цілющі ліси, і поряд безмірно багату історію – батьківщину Тараса Шевченка і Богдана Хмельницького. Варто усвідомити нашу унікальність і об\’єднати зусилля влади, бізнесу і активного громадського сектору, розробити дієвий план дій, визначити професійних виконавців, зустрічати гостей і любити свою Батьківщину, – розповіла Світлана Неухацька.

Також обговорили питання публічно-приватного партнерства в туристичній галузі та створення асоціації. Учасники фахової майстерні зійшлися на думці, що треба відроджувати «Туристично-інформаційні центри» в Черкасах та містах районного значення. Тим більше база для цього вже є. Через останні події в Україні, туристична галузь і її розвиток відійшли на задній план. Однак, як переконують, учасники фахової майстерні, нині відродження і розширення туристичних можливостей регіону є найбільш актуальним.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x