У Ватутіному працевлаштували 10 інвалідів та осіб передпенсійного віку

У Ватутіному працевлаштували 10 інвалідів та осіб передпенсійного віку

Служба зайнятості на особливому контролі тримає питання активної підтримки та працевлаштування неконкурентоспроможних верств населення, серед яких – і люди з інвалідністю.

Як інформують у Ватутінському міському центрі зайнятості, протягом 2015 року пройшли навчання 10 осіб із числа безробітних квотної категорії. Загалом же за цей період центром зайнятості працевлаштовано 28 громадян із числа неконкурентоспроможних на ринку праці.

Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаському обласному центрі зайнятості.

Непросто знайти роботу і особам передпенсійного віку. Тому центр зайнятості за участі роботодавців залучає безробітних до тимчасових та громадських робіт. Вже дев’ять осіб таким чином отримали додатковий заробіток. Тимчасові робочі місця створили ФОП Притула Н.В., ПП «Тепло Стандарт», ТОВ «Галєн-1».

Громадські роботи за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття та місцевого бюджету організовані у Ватутінському виробничому управлінні житлово-комунального господарства. З початку року в громадських роботах взяли участь 7 осіб передпенсійного віку та 1 особа з числа інвалідів. Проводиться робота для працевлаштування осіб квотної категорії на новостворені робочі місця з компенсацією єдиного соціального внеску. На даний час створено 4 робочі місця для працевлаштування вищевказаної категорії громадян.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x