Житло на селі можна збудувати, взявши кредит під 3 %

Житло на селі можна збудувати, взявши кредит під 3 %

Черкаський обласний фонд підтримки індивідуального житлового будівництва на селі надає кредити з процентною ставкою 3 % річних.

Про це «Новій Добі» повідомляють в прес-службі фонду.

Правом на отримання пільгового кредиту з відсотковою ставкою 3 % річних користуються громадяни України, які постійно проживають, будують індивідуальне житло в сільській місцевості і працюють в органах місцевого самоврядування, на підприємствах, в установах та організаціях сільського господарства, інших господарських формуваннях, що функціонують у сільській місцевості, соціальній сфері села, а також на підприємствах, в установах та організаціях переробних та обслуговуючих галузей агропромислового комплексу, навчальних закладах, закладах культури та охорони здоров’я, розташованих в межах району (далі – індивідуальні забудовники).

Кредит надається з метою спорудження та завершення будівництва житлових будинків з надвірними підсобними приміщеннями, прокладку та підключення інженерних мереж, а також придбання незавершеного будівництвом та готового житла до 20 років.
Сума кредиту становить:
– для спорудження нового житлового будинку до 200 тис.грн.
– для придбання житлового будинку до 100 тис.грн.
– для добудови будинку або реконструкції існуючого до 100 тис.грн.
– для проведення інженерних мереж або газопостачання до 20 тис.грн.
Для отримання пільгового довгострокового кредиту необхідно:
– постійного проживати у сільській місцевості;
– працювати у сільській місцевості;
– підтвердити свою платоспроможність;
– забезпечити виконання зобов’язань по поверненню кредиту.

Надання кредиту не поширюється на громадян України, які отримали на будівництво індивідуального житла позики, в тому числі банківські кредити, з пільгами за рахунок коштів бюджетів відповідно до інших нормативно-правових актів.
Надання кредиту здійснюється по розпорядженню Фонду у сумі, вказаній у кредитній угоді, що укладається після підтвердження права забудовником на його одержання та не може перевищувати кошторисної вартості індивідуального житлового будинку.

Фінансування кредиту здійснюється виключно у безготівковій формі, шляхом перерахування кредитних коштів на особистий рахунок позичальника, відкритий в «Ощадбанку».

Погашення кредиту проводиться рівними частинами, щоквартально, згідно з графіком. Відсотки нараховуються на залишок суми кредиту і сплачуються щоквартально.

Зобов’язання за кредитною угодою забезпечуються договорами іпотеки (поруки) та страхування ризику.

Детальні довідки за телефоном у м. Черкаси: 8 (0472) 38-42-68.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x