Черкаські дорожники упродовж року відремонтували більше 100 км доріг

Черкаські дорожники упродовж року відремонтували більше 100 км доріг

Черкаські дорожники підбили підсумки роботи упродовж року. Так, ямковість на дорогах ліквідована на шляхах загальною площею 277 тис. кв. м. На початку року з понад 6 тис. км нею були вражені більше 40% доріг загального користування.
Про це «Новій Добі» повідомили в прес-службі Служби автомобільних доріг в Черкаській області.

Удалося оновити дорожнє покриття на 112 км автомобільних доріг, замінити 15 плит на мостовому переході через Дніпро. На ці потреби освоїли більше 280млн. грн. Торік дороги відремонтували на 116 млн. грн.

– Черкаська область транзитна, тому стан доріг – пріоритетне питання для місцевої влади. З кожним роком інтенсивність руху та кількість транспортних засобів, особливо великогабаритних, зростає. Так, на початку 2013 року більше 240 тис. кв. м дорожнього покриття було пошкоджено ямковістю. Зафіксовано 136 переходів середньодобової температури через 0 градусів за Цельсієм упродовж зимового періоду, що вкрай негативно позначилося на стані доріг. На сьогодні ямковість ліквідована на 82%, – розповідає перший заступник начальника Служби автомобільних доріг у Черкаській області Сергій Майданюк.

Основну увагу в 2013 році дорожники зосередили на під’їзних шляхах до туристичних об’єктів. До належного експлуатаційного стану приведені, зокрема, дороги в Канівському та Звенигородському районах, відремонтовані ділянки доріг у Кам’янському, Черкаському та Городищенському районах.

На 61 км доріг краю влаштований верхній шар асфальтобетонного покриття. Ще на 51 км влаштований вирівнючий шар асфальтобетону, роботи на завершальному етапі. Із них 57 км відремонтували на Канівщині (Канів-Чигирин-Кременчук, Миронівка-Канів-Софіївка, Фастів-Митниця-Ржищев-Канів). На деяких ділянках ще тривають роботи з улаштування узбіч.

Гарантійний термін на виконаний середній і поточний ремонт 3 роки, на ямковий ремонт – 1 рік.

– На сьогодні виконано робіт із ремонту та утримання доріг на суму понад 280 млнгрн,з яких на Шевченківських об\’єктах – на понад 150 млнгрн, – повідомив Сергій Майданюк.

Щодо відновлення руху правою смугою дороги від Сміли до Черкас, який обмежили у вересні, то Майданюк повідомив, що цю ділянку ремонтуватимуть наступного року.

З початку грудня дорожні підприємства розпочали роботи щодо зимового утримання доріг. Для боротьби з ожеледицею вже використали понад 8 тис тонн солі та піску. На цей сезон планова заготівля протиожеледних матеріалів склала 49 тис тонн піску та 6 тонн солі. Заготовлено на сьогодні 83% від потреби: 4,9 тис. тонн солі та 42 піску та відсіву. Дорожники прогнозують, що цих матеріалів вистачить для посипання доріг у два найближчі два місяці. Також заготовлено десятиденний незменшуваний запас паливно-мастильних матеріалів, 68 тонн дизпалива, 50 тонн бензину.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x