Тальнівські депутати встановили розмір плати за харчування дітей у дошкільних закладах

Тальнівські депутати встановили розмір плати за харчування дітей у дошкільних закладах

5 травня 2015 року відбулася чергова 38-а сесія районної ради. Перед початком сесії голова районної ради Наталія Руснак привітала кількох депутатів з днем народження, який вони відзначали в міжсесійний період, а також вручила Почесні грамоти і Подяки районної ради за сумлінне виконання обов’язків чотирьом депутатам районної ради та сільському голові. Окрім того, було вручено подяки від командування та бійців-земляків військової частини, які перебувають у зоні проведення АТО за надану допомогу, яка сприяє їм з честю виконувати військовий обов’язок по захисту Батьківщини. «Нова Доба» про це дізналася в Черкаській обласній раді.

Депутати заслухали на сесії звіт голови районної ради Наталії Руснак про роботу на посаді за період з березня 2014 року по квітень 2015 року. Вона відмітила, що свою діяльність у звітний період рада здійснювала відкрито і прозоро відповідно до Конституції і законів України, на підставі перспективних та поточних планів роботи ради, які складалися з урахуванням пропозицій депутатів, постійних комісій районної ради та районної державної адміністрації. Головними в діяльності було забезпечення виконання програми соціально-економічного розвитку району, надходжень до районного бюджету, а також допомога воїнам АТО, їхнім сім\’ям, волонтерська робота.

Приділялась увага підготовці сесій районної ради. Депутати мали можливість завчасно ознайомитися з довідковими матеріалами, проектами рішень та іншими матеріалами, зокрема, і на сайті районної ради, щоб належно підготуватися до розгляду питань.

Наталія Руснак подякувала депутатам районної ради, які ефективно працюють у депутатських комісіях, сумлінно виконують депутатські обов’язки, районній державній адміністрації, міському та сільським головам, представникам громадських організацій за ділову співпрацю та порозуміння у вирішенні актуальних питань територіальних громад та висловила сподівання, що професійні і моральні якості, небайдужість за майбутнє України і рідного краю дозволять кожному взяти на себе всю відповідальність за вирішення проблем місцевого розвитку, найскладніших питань, які ставить життя, на користь виборців.

Потім депутати розглянули інші питання порядку денного. Начальник фінансового управління райдержадміністрації Наталія Шпичак проінформувала присутніх про підсумки виконання районного бюджету за І квартал 2015 року та ознайомила зі змінами, що пропонуються внести до нього.

На сесії було заслухано інформації про виконання програм розвитку малого підприємництва, туризму, внесено зміни до районної комплексної програми «Турбота». Депутати прийняли рішення про встановлення розміру батьківської плати за харчування дітей у дошкільних підрозділах навчально-виховних комплексів, реорганізації Гордашівського навчально-виховного комплексу «дошкільний навчальний заклад-загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів», оренди та передачі комунального майна, підтримали рішення про заснування відзнаки Тальнівської районної ради – звання «Почесний громадянин Тальнівщини».

Враховуючи висновки профільної комісії, прийнято 12 рішень про затвердження технічної документації з розрахунку нормативної грошової оцінки земельних ділянок. Затверджено також склад комісії районної ради з формування списку народних засідателів для внесення на розгляд на наступну сесію районної ради.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x