Навичкам самозбереження звенигородських дітей навчали червонохрестівці

Навичкам самозбереження звенигородських дітей навчали червонохрестівці

Весняна пора є надзвичайно важливою в житті освітян. Закінчується навчальний рік, підводяться підсумки кропіткої праці педагога по вихованню та навчанню дітей. Але крім навчання і виховання, є ще одна надзвичайно важлива сфера діяльності, яка проводиться спільно з районною організацією Товариства Червоного Хреста, – збереження життя і здоров’я дітей, розвиток навичок діяти в надзвичайних ситуаціях, вміння надати допомогу не лише собі, а й іншим людям, які знаходяться поруч.

Саме тому в Звенигородській спеціалізованій школі І-ІІІ ступенів №3 (директор Дубенська О.В., голова первинної організації Червоного Хреста Вовченко Д.І.) відбулися спільні показові навчання для директорів загальноосвітніх навчальних закладів. Присутніх привітали головний спеціаліст відділу освіти райдержадміністрації Ляховецька Н.С. та завідувач сектору з питань цивільного захисту та оборонної роботи Звенигородської райдержадміністрації Палій С.А., які дали загальну характеристику техногенної ситуації в районі, діяльності потенційно-небезпечних об’єктів, співпраці служб району, наголосили на важливості розвитку в дітей навиків самозбереження. Методист районного методичного кабінету Неумитий В.М. нагадав присутнім директорам шкіл нормативно-правову базу, методику проведення Дня цивільного захисту та об’єктового тренування в закладах освіти, важливості розробки розпорядчих документів та роботі в підготовчий період, під час якого відпрацьовуються дії органів управління, формувань цивільного захисту, учнів і працівників закладу.

Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаській обласній організації Товариства Червоного Хреста.
Після недовгої теоретичної частини учасники семінару побачили квест на тему: «Я можу врятувати життя», який підготували юні волонтери Звенигородської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №3. Молодші школярі розповіли про важливість дотримання особистої гігієни та ведення здорового способу життя, учні 5-6 класів поділились з присутніми своїми знаннями з питань поводження з комахами, плазунами, вмінню розрізняти їстівні і неїстівні гриби та наданню першої долікарської допомоги при отруєнні, а учні 10-11 класів продемонстрували вміння надавати першу долікарську допомогу при переломах, кровотечах, травмах голови.
Навичкам самозбереження звенигородських дітей навчали червонохрестівці
Керівник районної організації Червоного Хреста Слинько В.Г. та тренер Червоного Хреста Білоус Н.І. дали оцінку діям учнів та продемонстрували способи серцево-легеневої реанімації потерпілого. Директори шкіл отримали можливість під керівництвом досвідченого тренера робити штучне дихання та переносити потерпілого.

В практичній частині семінару його учасники відпрацювали дії по евакуації з приміщення, продемонстрували присутнім, як користуватись вогнегасником, розповіли про сучасне обладнання та техніку, які використовують під час проведення аварійно-рятувальних робіт.

– В січні місяці поточного року районна організація Червоного Хреста вже підготувала керівників медичних ланок цивільного захисту навчальних закладів району а сьогодні учасники семінару поповнили свої знання у сфері збереження життя і здоров′я людей та ще раз переконались у важливості відпрацювання дій органів управління та формувань цивільного захисту по збереженню здоров′я людей, — відзначив очільник районної червонохресної організації Володимир Слинько, підводячи підсумки практикуму.

Методичні рекомендації, вироблені в ході семінару, стануть в нагоді директорам шкіл під час проведення Дня цивільного захисту і об′єктового тренування в підпорядкованих їм навчальних закладах.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x