У Черкаській області – найвищий показник соціального розвитку ромів

У Черкаській області – найвищий показник соціального розвитку ромів

29 квітня 2015 року в м. Золотоноша, в приміщенні загальноосвітньої СШ № 5, ЧОГО «Романі Рота» організувала зустріч ромів із представниками державних органів (Державна міграційна служба, Управління соціального захисту населення РДА). Під час зустрічі ромам було роз’яснено, як отримати документи, підтверджуючі особистість, оформити соціальні виплати. Юрист організації роз’яснив права та обов’язки при поводженні з правоохоронними органами, повідомив, що й надалі продовжує працювати безкоштовна юридична приймальня за підтримки МФ «Відродження».
Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаській ОДА.
Всім бажаючим отримати безкоштовну первинну та подальшу юридичну допомогу можна звертатись за адресою: м. Золотоноша, вул. Новоселівська, 2а, кв. 61, тел.: (04737)2-20-75, 097-658-06-77.

Довідково:

Згідно з Указом Президента України № 201/2013 від 08 квітня 2013 року, затверджено «Стратегію захисту та інтеграції в українське суспільство ромської національної меншини на період до 2020 року». На підставі цього в Черкаській ОДА розроблено план заходів щодо реалізації зазначеної стратегії за № 01/01-5/6459 від 26 листопада 2013 року.

У 2014-2015 році ЧОГО «Романі Рота» виконувала чотиримісячний проект із моніторингу стратегії за підтримки Міжнародного Фонду «Відродження» та Європейського Центру захисту прав ромів. У співпраці з секретаріатом уповноваженого Верховної Ради з прав людини, урядового уповноваженого з етнонаціональної політики, Європейським центром захисту прав ромів, Харківський Інститут Соціальних Досліджень провів дослідження з виконання регіональних програм у шести областях України. За його результатами стало відомо, що в Черкаській області – найвищий показник соціального розвитку ромів.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x