Відзнаку «Холодний Яр» вручили батькам загиблого «кіборга»

Відзнаку «Холодний Яр» вручили батькам загиблого «кіборга»

Ювілейна відзнака «Холодний Яр» знайшла ще одного героя. Очільник області Юрій Ткаченко посмертно нагородив нею золотонісця Євгена Півня. Він був «кіборгом» і ціною свого життя врятував кількадесят бойових товаришів. «Нова Доба» про це дізналася в прес-службі ОДА.

– Не лише рідні пишаються Євгеном. Ним пишається вся громада, – зауважує голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко, вручаючи відзнаку батькам загиблого. – Це – гідний син свого народу. Він проявив не менший патріотизм і силу духу, аніж визволителі в роки Другої світової війни. Євген – герой нового часу.
Трагічну звістку батьки отримали торік у жовні. Євген загинув, боронячи Донецький аеропорт. Він ціною власного життя забезпечив відхід двадцятьох побратимів із небезпечної зони. У 41-річного бійця лишилася дружина та дві доньки. Вони нині проживають у Миколаєві.

– Про те, що син воював у АТО я дізналася потім. Він мені нічого не казав. Не хотів, щоби хвилювалася, бо маю слабке серце, – пригадує жінка. – Знав тільки чоловік. Як мені потім переповів, він сказав нашому сину, щоб обережним був. А Женя відповів: «Як обережно, то це треба в бліндажі сидіть, а я маю по-справжньому захищати Батьківщину».
Матір розчулила синова посмертна відзнака. Як міській, так і обласній владі вона подякувала за постійну підтримку й турботу. Тепер жінка мріє, аби Євгенові присвоїли звання Героя України.

Довідково: Євген народився у родині військового. З дитинства вирішив, що піде по стопах батька. Закінчивши школу, вступив до Свердловського танково-артилерійського політичного училища ім. Л. Брєжнєва. Опісля розпаду СРСР його зарахували курсантом до Харківського вищого військового командного танкового училища. У 1999 році Євген Півень закінчив Київську військову академію. Після навчання служив у 79-ій Миколаївській окремій аеромобільній бригаді. Із торішнього травня брав участь в АТО.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x