Владика Іоанн завітав до парафії Великої Севастьянівки на Христинівщині

Владика Іоанн завітав до парафії Великої Севастьянівки на Христинівщині

6 травня, коли Православна Церква вшановує пам’ять святого великомученика Георгія Побідоносця, митрополит Черкаський і Чигиринський Іоан та численне духовенство Черкаської єпархії відвідали Хресто-Воздвиженську парафію села Велика Севастянівка, що на Христинівщині.

Зовсім нещодавно, а саме 12 лютого 2015 року, відбулися збори громади села, на яких жителі Великої Севастянівки абсолютною більшістю прийняли рішення про зміну юрисдикції «Хресто-Воздвиженської парафії Української Православної Церкви Московського Патріархату» на «Хресто-Воздвиженську парафію Української Православної Церкви Київського Патріархату» та про оголошення недовіри настоятелю Хресто-Воздвиженської парафії Української Православної Церкви Московського Патріархату протоієрею Івану Стецю.
Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаській єпархії УПЦ КП.

В свято Великомученика Георгія Побідоносця у Великій Севастянівці митрополита Іоана зустрів голова Христинівської РДА Ковбасюк Олександр Степанович, голова Христинівської районної ради Коваль Олександр Борисович, голова місцевої сільської ради Поліщук Василь Павлович, настоятель парафії ієрей Назарій Чайковський та численна кількість жителів Великої Севастянівки.

В цей день у храмі було звершено першу архієрейську соборну Божественну літургію українською мовою. Під час Богослужіння митрополит Іоан виголосив проповідь, в якій розвінчав ярлики, наклепи та обман священнослужителів УПЦ Московського Патріархату, які вони зводять проти УПЦ Київського Патріархату, та подякував громаді Великої Севастянівки за їхній великий вклад в об’єднання українського православ’я в єдину Помісну Українську Православну Церкву. Також митрополит Іоан розповів про згубний для України вплив «Руского міра», проповіданого московською патріархією.

В кінці Богослужіння медалями «За жертовність та любов до України» та Архієрейськими Грамотами були нагороджені воїни із Христинівщини та місцеві волонтери, які своїм служінням захищають Україну від російських загарбників.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x