У Золотоноші проводиться юридичний всеобуч ромів

У Золотоноші проводиться юридичний всеобуч ромів

Днями у місті відбулася зустріч діячів Черкаської обласної організації «Романі рота» з ромською громадою Золотоноші. Зібрання відбувалося в мікрорайоні компактного проживання ромів, у приміщенні школи №5. У цій зустрічі-навчанні взяли участь працівники управління соціального захисту населення, Державної міграційної служби. Присутнім ромам роз’яснили, як отримати документи, що підтверджують особу, куди і як звертатися по соціальну допомогу. Юрист організації «Романі Рота» розповів також про правила поводження та права при спілкуванні з працівниками міліції й інших правоохоронних органів. Безплатну юридичну допомогу члени ромської громади мають можливість отримувати постійно в приймальні, яка працює в місті за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».

Як розповідає керівник Черкаської обласної громадської організації «Романі Рота» Володимир Бамбула, в Україні діє затверджена президентським указом стратегія захисту та інтеграції в українське суспільство представників ромської общини. Вона розрахована до 2020-го року і підтримується згаданим вище міжнародним фондом. Черкаська обласна ромська громадська організація постійно вивчає і контролює, як ця стратегія втілюється в життя у наших краях та всіляко сприяє цьому. Зустріч у Золотоноші відбувалася в рамках цієї діяльності.

Згідно з моніторингом, який недавно провів Харківський інститут соціальних досліджень у співдружності з уповноваженим Верховної Ради з прав людини, урядовим уповноваженим з етноінтеграційної політики та Європейським центром захисту ромів у шести областях України, найвищий рівень соціального розвитку ромів – на Черкащині.

Ніна Власенко

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x