У Вільшані змагалися мисливські собаки

У Вільшані змагалися мисливські собаки

Міжрегіональні змагання серед мисливських собак норових порід «Кубок Вільшани – 2015» відбулися нещодавно у Вільшані Городищенського району. Собаки змагалися у полюванні на хижаків, що живуть в норах – на лисицю і борсука. Змагання проводяться вже 5 років поспіль. Створені хороші умови, щоразу більшає кількість учасників. Змагання проходять під егідою Федерації мисливського собаківництва України. Організовують змагання ентузіаст собаківництва Василь Скринник із синами Анатолієм та Віталієм.

– Цього разу приїхали учасники із п’яти областей України, – розповів організатор Віталій Скринник. – У змаганнях взяли участь 44 собаки порід ягдтер\’єр і такса. Перемога дісталася Олександру Чирві з Києва – його собака найкраще справилася з завданнями. Переможці отримали кубки, дипломи та фірмовий сухий корм для собак. Усі учасники задоволені від спілкування та перебігу змагань, хвалять хорошу організацію. Була щира гостинність, козацька каша і юшка. Захід має патріотичний напрямок, що є дуже важливим в сьогоднішній напружений час. Під час офіційної частини змагань був піднятий державний прапор, звучав Гімн України.

У Вільшані змагалися мисливські собаки

Для змагань створили П-подібну нору для перевірки робочих якостей собак норових порід. Ця нора сертифікована за європейськими стандартами. Мисливське собаківництво – це справжня наука. Щоб навчити чотирилапого вихованця належно орієнтуватися в лісі та вислідковувати звіра, необхідно добряче попрацювати. Тому досвід, набутий у цій справі, є дуже цінним. Подібні змагання підвищують клас норових собак, допомагають тваринам правильно розвиватися і тренувати мисливські навички.

Володимир ЧОС

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x