Двадцятьом синам Черкас, які загинули в АТО, відкрито пам’ятник

У Соборному сквері Черкас сьогодні урочисто відкрили пам’ятник 20 бійцям-жителям міста Черкаси, які загинули в АТО.
На хресті розмістили фото кожного бійця і короткі відомості про нього: хто, де служив, як і коли загинув. Ідея, за словами автора Станіслава Бойка, була в тому, щоб памятник дав можливість рідним, друзям та просто небайдужим черкащанам прийти до одного місця вшанувати пам\’ять наших хлопців, поспілкуватися і розділити своє горе.

– Наші сини поховані в різних місцях Черкас і Черкащини. Чомусь вчасно не спао на думку зробили щось на кшталт Алеї героїв. Тому кожна черкаська родина збирається коло могили свого воїна. Але треба, щоб було місце, де б вони могли зібратися разом, – сказав Станіслав Бойко, рідний дядько одного з тих, чиї імена викарбувані на хресті. – Я теж казав Ігорю: у тебе ж троє дітей… А він каже: тому й іду боронити свою землю, бо хочу, щоб мої діти жили на ній вільно.
Повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».
Ось викарбувані на цьому памятнику імена черкаських воїнів-героїв:
Ігор Петрів
Микола Зайцев
Сергій Єпіфанов
Віктор Бойко
Сергій Амброс
Віталій Вергай
Ігор Момот
Андрій Терещенко
Володимир Ложешніков
Сергій Лифар
Юрій Тарасенко
Олексій Панченко
Євгеній Подолянчук
Микола Калашник
Ігор Бойко
Дмитро Дібрівний
Віктор Єременко
Ілля Ідель
Павло Лазаренко
Богдан Караванський
Дякували воїнам за їхню велику жертву заступник голови Черкаської ОДА Юрій Сас, голова облради Валентина Коваленко, міський голова Сергій Одарич, обласний військовий комісар Євген Курбет, начальник Оршанецького центру Держприкордонслужби Дмитро Коцюруба.
За словами військового комісара, за час військових дій на сході країни загинуло понад 80 черкащан, 20 з них – жителі Черкас. Понад 7 тисяч черкащан і нині боронять українську землю.

– Я досі на своєму мобільному не видалив номери загиблих Ігоря Бойка, Віталія Вергая. Я досі до кінця не можу змиритися з тим фактом, що цих людей, з якими ми разом служили, більше немає, – зізнався боєць 128-ї гірсько-піхотної бригади Сергій Лугеря.

Та найголовніше, як зазначив у своєму виступі міський голова Черкас Сергій Одарич, щоб і жителі міста, і всі українці були свідомі того, що тепер наш обов’язок у тому, щоб жертва наших вояків була не даремною, щоб ми побудували таку країну, про яку мріяли наші воїни,за яку віддавали свої життя.

Фоторепортаж можна переглянути тут

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x