Чи потрібно жінкам займатися бойовим мистецтвом?

В останні роки ми дуже часто бачимо художні фільми, книги фентезі, серіали, картини, де жінки займають головну войовничу роль. В Європі вже нормально сприймають жінку-поліцейського, жінку-солдата. Жінка – воїн, яка володіє майстерністю бойових систем і перемагає сили зла – це гарно, цікаво і захопливо (особливо в кіно). Але реально більшість вважає, що заняття бойовими системами професійно – це чоловіча справа. Жінкам воно потрібно лишень як самозахист. Більшість чоловіків не сприймає серйозно бажання жінок займатися спортивними одноборствами, чи бойовим мистецтвами. А більшість жінок чекають того єдиного, неповторного принца, який захистить іх від всіх життевих проблем і неприємних ситуацій (чи то з грабіжником, чи ще гірше з насильником) І мало хто знає, що в світі існують бойові системи, які засновани жінками. Наприклад базовий стиль Брюса Лі – “вінь-чунь”.
Так чи потрібно жінкам займатися мистецтвом бою? Відповідь на питання ми зможемо знайти, лишь розібравши, а що ж таке бойове миcтецтво? Що воно дає і для чого воно потрібно жінкам?

Бойове мистецтво – це процес духовного і фізичного удосконалення особистості. На базі будь-якого мистецтва лежить певна система фізичних і психологічних методик, а також технічних заходів. Це не просто самозахист. Це стиль життя, естетичні закони, духовний підхід до побуту. Мета занять полягає в здобутті гармонії між тілом, розумом і духом. Між собою і довколишнім світом.

Особа, яка займається бойовими мистецтвами дуже сильно відрізняється від звичайних людей. В ній равномірно розвиваються фізичні і естетичні якості. Ввічливість, чемність, вміння гідно вести себе в суспільстві розвиваються поруч з фізичною міцністю. Така особа не просто досконало володіє технікою ведення боя, а й повинна бути прикладом для інших. Завжди прийти на допомогу. Особистість стає кращою, здоровішою, рухливішою, спритнішою й менше підвладна стресам. З’являється витривалість, сила, гнучність, збільшується об’єм легенів і поліпшується стан сердечно-судинної системи, аеробні можливості і координація рухів. Якщо приймати участь у змаганнях, то з’являється вміння швидкого реагування на дії супротивника. Це дає можливість вже в суспільному житті швидко аналізувати ситуації і приймати продуктивні, творчі рішення, чи то в бізнесі, чи то в політиці. Одноборства не просто навчають самозахисту, але й покажуть, що ви собою являєте, допоможуть розкрити потенціал.

Найважливіший бій людина веде сама з собою. Їй доводиться не стільки змагатися з іншими, скільки з собою! Бойові мистецтва дозволяють вчитися, рости й досягати поставлених завдань. Працюючи над своїм тілом, людина не тільки оздоровлює його, удосконалює його параметри і можливості, але й навчається самодисципліни, розвиває вміння контролювати свій дух, розум і тіло. Сприяє розвитку спритності характеру, твердості переконань, рішучості, мужності, відваги в діях.

Всі ці якості і здібності жінкам потрібні так само, як і чоловікам. Тим паче в наш час. Коли тільки вольова людина має більші можливості реалізувати себе. Зараз жінки займають зовсім не другорядну роль в суспільному житті. Тому удосконалюючи себе, вони удосконалюють суспільство. Творять довколо себе райський світ. І для цього їм потрібні бойові системи, як засіб гартування тіла, духа і розуму. Я просто переконаний, що чоловікам, які прагнуть досконалості, набагато цікавіше спілкуватися з жінками з подібними прагненнями, ніж з іншими.

Не забудемо й за одне з призначень жінки народжувати дітей. Тільки здорова духом і тілом мати зможе народити здорову дитину. Передати їй всі свої надбання. Власним прикладом виховати в дитині потрібні для життя людські якості. І не має значення, хлопчик то чи дівчина. Ці діти будуть завжди знати, як треба жити і для чого.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x