Учителя з Колодистого побили й погрожують рушницею

Учителя з Колодистого побили й погрожують рушницею

Андрія Савранського – вчителя школи в Колодистому побив місцевий фермер Микола Чурпіта. Конфлікт стався після того, як у Колодистому не дійшли згоди щодо розділу землі. Зараз учитель лежить в Уманській лікарні з діагнозом «закрита черепно-мозкова травма». Про це «Нова Доба» дізналася з сайту «Дзвін».

– Я повертався скутером додому, коли мені перепинили шлях два брати-фермери Чурпіти – Петро і Микола, – згадує Андрій Романович. – Жінка зійшла, а я зупинився. Петро почав розмову миролюбно. Згодом підскочив Микола і з криками: «Що ти там на нас понаписував?» кинувся на мене з кулаками. Я упав. Моя жінка почала лементувати. Микола каже: «На перший раз із нього досить!».
Я відразу поїхав у Тальне й написав заяву про побиття. Звідти мене направили до Умані на судмедекспертизу. Лікарі діагностували закриту черепно-мозкову травму. Якщо встановлять побої середньої тяжкості, міліція зобов’язана порушити кримінальну справу.

Андрій Савранський впевнений, що його побили через земельний конфлікт.
– Навесні цього року 95 гектарів землі в Колодистому взялася обробляти фермер Кришталь. Одночасно з нею документацію на цю землю готували працівники Колодистенської школи. З цього приводу була навіть публікація у районній газеті «Колос». Я проти вчителів нічого не маю. Однак ми в селі знаємо, хто насправді хотів забрати цю землю. Минулого року в нас виник аналогічний конфлікт. Тоді землю, яку обробляли місцеві селяни, передали в оренду фермеру Юрію Короткову. Громада зібралася боротися за цю ділянку. Однак Олександр Коротков викликав до себе на розмову кількох протестувальників. Вони швидко домовилися передати ділянку кільком місцевим багатіям в суборенду. Від колишніх 40 осіб, залишилося половина. Решта не отримала нічого. Тепер, коли до нас зайшла Кришталь, ці ж самі фермери, які щойно отримали землю в суборенду від Короткова, вирішили, що можна повторити фокус. Почали «турбуватися» про вчителів, які, мовляв, не мають землі. На фотографії в газеті «Колос» видно, що «турбуватися» про вчителів прийшли люди, які мають по 20 та по 100 гектарів, серед них і Чурпіти. Я зустрівся із представниками Кришталь і склав список людей, які справді не мають землі. Вони погодилися віддати частину своєї ділянки цим безземельним людям. Згодом виклав свої роздуми щодо конфлікту в листі в газету «Колос». Зміст цього не надрукованого листа взнали мої опоненти. Саме це не сподобалося Миколі Чурпіті. От він і пустив у хід кулаки. Коли стало відомо про те, що я подав заяву в міліцію, нападники погрожували моїй жінці. Наскільки я знаю, вони мають мисливську рушницю і їхні погрози це не порожня балаканина.
Микола Чурпіта заперечує побиття.

– Ми з Савранським живемо по сусідству. Однак я не розмовляю з ним 10 років. У середу я був свідком, як він нагрубив моєму братові. Я чув це, однак слова йому не сказав і пальцем не чіпав. Тепер взнаю, що він заявив на мене в міліцію. Вважаю, що це навмисне робиться аби зіпсувати весілля моєї доньки, яке має відбутися 6 червня. Мабуть, буду позиватися на Савранського до суду.

– За фактом побиття Савранського порушено кримінальне провадження, – каже начальник Тальнівського РВ УМВС Ігор Голота. – Інформація про погрози перевіряється.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x