Шкідливі звички можуть подорожчати

Шкідливі звички можуть подорожчати

Щоб збільшити податкові надходження до державного бюджету, в парламенті запропонували істотно підвищити ставки акцизного податку на пиво, інші алкогольні напої, а також на тютюнові вироби. Відповідні законодавчі зміни запропоновані проектом закону № 3757 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо ставок окремих податків», текст якого «Нова Доба» побачила на сайті Верховної Ради України.

Автор проекту закону – Голова Комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики , народний депутат Віталій Хомутинник – зв\’язує розробку проекту закону з необхідністю збільшення податкових надходжень до Державного бюджету України.

Документом пропонується підвищення ставок акцизного податку на пиво на 35 %, на сидр і перрі (без додання спирту) на 50 %, на спирт та інші алкогольні напої на 14 %. Також запропоновано підвищення ставок акцизного податку на тютюнові вироби , тютюн та промислові замінники тютюну та збільшення мінімального акцизного зобов\’язання зі сплати акцизного податку на тютюнові вироби на 11,6%.

У разі введення норм законопроекту Хомутиннік очікує додаткові надходження до бюджету становитимуть близько 35 млрд. гривень.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x