Захворюваність на онкологічні хвороби на Кам’янщині вища, ніж середня по області

Захворюваність на онкологічні хвороби на Кам’янщині вища, ніж середня по області

Головний лікар Кам’янської ЦРЛ Костянтин Тамко на апаратній нараді в райдержадміністрації повідомив, що в районі проводиться робота по виконанню районної програми «Онкологія».
Станом на 01.01.2015 року на «Д» обліку у районі знаходиться 695 онкохворих. Щорічно первинно онкологічний діагноз встановлюється у близько 100 онкохворих.

За 1 квартал 2015 р. вперше на «Д» облік взято 27 онкохворих, за 2014 р. – 128 осіб.
Первинна захворюваність становить 41,6 на 10 тис. населення (обл. показник – 38,3).
Про це «Нова Доба» дізналася в Кам’янській РДА.

З травня 2012 р. в районі працює мамограф, що позитивно впливає на виявлення раку молочної залози, але незважаючи на активну санпросвітницьку роботу, навантаження на апарат є недостатнім, що пов’язано з вартістю обстеження та відношення самих пацієнток до свого здоров’я. Недостатнє виявлення онкохворих при профілактичних оглядах та діагностика злоякісних новоутворень у занедбаних формах залишаються провідними проблемами в організації онкологічної допомоги населенню району.

При цьому у районі виявлені при профоглядах – 23,9% (обл.. показник – 26,2), онкохворих (за 2014 рік – 25,2%). При профоглядах виявлено 50% раку шкіри, 58,3% раку молочної шкіри, 50% раку шийки матки. З вищевикладеного можна зробити висновок, що проблемними питаннями залишаються: пізня діагностика злоякісних новоутворень. Низьке охоплення якісним диспансерним наглядом хворих з онкологічними захворюваннями, неповний обсяг обстеження хворих при підозрі на злоякісні новоутворення.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x