Канівчани серед лауреатів обласного фестивалю-конкурсу «Україну єднають родини!»

Канівчани серед лауреатів обласного фестивалю-конкурсу «Україну єднають родини!»

16 травня 2015 року, в рамках відзначення Дня Європи, в Будинку культури ім. І. Кулика в Черкасах відбувся відкритий обласний фестиваль-конкурс родинної творчості «Україну єднають родини!». Організатором заходу виступило Черкаське обласне відділення Дитячого Фонду України за підтримки Черкаського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, а також управління у справах сім’ї, молоді та спорту Черкаської ОДА.
Варто відзначити, що разом черкащанками у конкурсі взяли участь та яскраво себе представили переселенці зі Сходу України. Так, гран-прі фестивалю отримав Іван Зінченко із Красногорівки, що на Донеччині, з піснею «Чорнобривці». Також присутніх особливо схвилювала пісня «Червона рута» у виконанні тріо переселенців зі Сходу – Федора Гаєвого, Олександра Лавриненка та Віктора Панова.

Яскраво та емоційно виступили й учасники з Канівщини. Так, переконливо прозвучав вірш канівської поетеси Катерини Піки «Чи бували ви на Канівщині?» у виконанні Світлани Самойленко (м. Канів), яка отримала диплом І ступеня в номінації «Художнє читання». Гучні оплески звучали й на адресу Марії Сподарик із с.Сушки, яка виконала акапелло українську народну пісню «Ой, роде наш красний!» та була нагороджена дипломом ІІ ступеня. Такий же диплом здобула й канівчанка Валентина Литовець з прийомної родини Овдієнків за пісню «Когда любовь приходит с неба». Спартак Мурченко усвою чергу отримав диплом ІІІ ступеня за виконання пісні «Про рушник» та разом із сестричкою Іриною Голобородько з прийомної родини Святеликів (м.Канів) вибороли ІІ місце за свої творчі роботи, які вони представили на конкурс виробів народної та декоративної творчості.
В фіналі конкурсу голова Черкаського обласного відділення Дитячого Фонду України Алла Бучковська вручила стипендії стипендіатам Фонду, серед яких були і 7 талановитих дітей з Канівщини, в тому числі і учасники фестивалю.

Коментуючи підсумки конкурсу, Алла Вікторівна звернула увагу присутніх на те, що в положенні про фестиваль не було визначено конкретної тематики, проте майже всі номери, з якими виступали учасники, були патріотичного спрямування – про Україну, любов до рідного краю, до мами. «Це говорить про високу духовність та патріотизм наших людей. А країна, яка має такий народ – непереможна», – наголосила Алла Бучковська.

Віта Кузнецова

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x