Сергій Варич: «Кандидат, що «скупив» голоси виборців, не відчуває відповідальності перед виборцями»

Сергій Варич: «Кандидат, що «скупив» голоси виборців, не відчуває відповідальності перед виборцями»

Свої підсумки голосування на черкаських округах № 194 та 197 сьогодні оприлюднила черкаська ОПОРА на «круглому столі», що відбувся в прес-центрі «Нової Доби». Головною темою для обговорення очільник черкаської громадської організації ОПОРИ Сергій Варич пропонував не те, який кандидат виграв і завдяки чому, а що робити далі – як уникнути помилок.
Найбільшою такою помилкою, а точніше, найбруднішою, проте дієвою технологією став, на думку пана Варича, підкуп виборців.
– Продав свій голос – значить, вчинив злочин. Якщо не кримінальна, то принаймні моральна відповідальність мусить бути. Мій громадянський обов’язок – боротися з цією моральною вадою наших виборців, – зазначив Сергій Варич.
Водночас кандидат, що скуповує голоси виборців, жодним чином в подальшому не буде працювати на їхні інтереси, не відчуватиме жодної, навіть моральної, відповідальності: адже він «чесно» розрахувався з виборцями за їхні голоси, тож має право відтепер працювати виключно на себе.
Цю думку продовжив Максим Михлик, голова ЧОО КВУ.
– Важливі не прізвища, бо вибори вже відбулися, переможці названі, і вже нічого не змінити. Важлива насправді технологія. Черкащина стала полігоном для її опрацювання, – сказав пан Михлик. – Ми підрахували, що виборча кампанія обійшлася одному з кандидатів у 5 млн доларів. Кожний голос, таким чином, коштував 1 100 гривень.
Проте другі присутні, серед яких журналісти, науковці, члени громадських організацій, називали інші причини програшу опозиційного кандидата: неактивність кампанії опозиційного кандидата, недопрацювання його штабу, слабкість роботи юристів тощо.
– Не треба всіх собак вішати на владу чи на продажних виборців, – зазначив Олександр Безпрозванний, журналіст «Кропиви». – Опозиціонер захопився подіями на Євромайдані в Києві й багато що проґавив у перегонах.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x