Гроші за землю одне з господарств Черкаського району сплачуватиме через суд

Гроші за землю одне з господарств Черкаського району сплачуватиме через суд

У 2007 році між Черкаською районною державною адміністрацією, як орендодавцем та одним із сільськогосподарських товариств району, було укладено договір оренди землі під будівлями, що перебувають у власності останнього.

Відповідно до законодавства чинного на момент укладення договору, орендна плата складала 1,5% від нормативної грошової оцінки земельної ділянки.

Згідно внесених до змін законодавства, зокрема до п.п. 288.5.1. п. 288.5. ст. 288 Податкового кодексу України, розмір річної орендної плати за користування землею не може бути меншою 3 відсотків нормативної грошової оцінки, з огляду на що за необхідне є внесення змін до раніше укладених договорів оренди.
Про це «Нова Доба» дізналася в прокуратурі Черкаського району.
Проте, орендар відмовився вносити зміни до договору оренди землі, продовжував сплачувати за старими відсотковими ставками.

Реагуючи на даний факт, з метою відновлення порушених інтересів держави, прокуратурою району до Господарського суду Черкаської області внесено позовну заяву про зобов’язання внести зміни до договору оренди землі, яка перебуває на розгляді.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x