Як отримати путівку до санаторію учаснику АТО?

Постановою Кабінету Міністрів України від 31 березня 2015 р. № 200 затверджено Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті на забезпечення постраждалих учасників антитерористичної операції санаторно-курортним лікуванням.
Порядок поширюється на осіб, які постраждали під час проведення антитерористичної операції та яким встановлено статус учасника бойових дій чи інваліда війни відповідно до пункту 19 частини першої статті 6 та пункту 1 частини другої статті 7 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».

Про це «Нова Доба» дізналася в управлінны соціального захисту населення Христинівської райдержадміністрації.

Організацію забезпечення санаторно-курортним лікуванням у районі здійснює управління соціального захисту населення Христинівської райдержадміністрації.
Згідно цього Порядку органи соцзахисту забезпечують осіб безоплатними путівками до санаторно-курортних закладів згідно з медичними рекомендаціями в порядку черговості в міру надходження путівок:
1) учасників бойових дій – щороку строком на 18-21 день;
2) інвалідів війни – позачергово щороку строком на 18-21 день;
3) інвалідів із захворюваннями нервової системи (з наслідками травм і захворюваннями хребта та спинного мозку) – відповідно до медичних рекомендацій, з них:
I та II груп – до санаторіїв спінального профілю з лікуванням строком на 35 днів;
III групи – до санаторіїв неврологічного профілю з лікуванням строком на 18-21 день.

У разі, коли особа має право на забезпечення путівкою за кількома законами, їй надається право вибору в забезпеченні путівкою за одним із них.
Для одержання путівки особи повинні перебувати на обліку в управлінні соціального захисту населення за зареєстрованим місцем проживання, а такі, що переселилися з тимчасово окупованої території чи районів проведення антитерористичної операції, – за фактичним місцем проживання відповідно до довідки про взяття на облік особи, яка переміщується з тимчасово окупованої території України або району проведення антитерористичної операції.

Для взяття на облік особа чи її законний представник подає:
1. Заяву
2. медичну довідку лікувальної установи за формою № 070/о,
3.копію посвідчення учасника бойових дій або інваліда війни
4. документ, що підтверджує безпосереднє залучення особи до виконання завдань антитерористичної операції в районах її проведення (один із нижчезазначених):-наказ Антитерористичного центру при Службі безпеки України або інший документ, який підтверджує залучення керівництвом антитерористичної операції особи до виконання завдань антитерористичної операції в районах її проведення;
– довідка про безпосередню участь особи в антитерористичній операції, згідно з додатком 1 або додатком 2 до Порядку надання статусу учасника бойових дій особам, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України та брали безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20 серпня 2014 року № 413;
– рішення відомчої ( міжвідомчої) комісії про встановлення особі статусу учасника бойових дій, як такій, що захищала незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брала безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпечені її проведення;
– довідка про обставини травми (для осіб, які отримали поранення внаслідок бойових дій в районі проведення антитерористичної операції);
– витяг із протоколу засідання центральної військово-лікарської комісії про встановлення причинного зв’язку захворювань, поранень, контузій, травм, каліцтв у колишнього військовослужбовця ( для осіб, яким встановлено інвалідність).

Під час подання копій посвідчень особи надають їхны оригінали для огляду.
Особа, яка перебуває на обліку для забезпечення санаторно-курортним лікуванням в управлінні соціального захисту населення, але в поточному році одержала безоплатну путівку, знімається з обліку.

Повторне взяття на облік здійснюється на підставі копії (дубліката) довідки для одержання путівки на санаторно-курортне лікування, що долучена до попередньої справи, якщо строк її дії не закінчився.
Путівками без лікування забезпечуються громадяни, що супроводжують інвалідів I групи (за винятком інвалідів з наслідками травм і захворюваннями хребта та спинного мозку), яким за висновком лікувально-профілактичного закладу необхідна постійна стороння допомога. Якщо інвалід I групи здатний обслуговувати себе самостійно, видається відповідна довідка лікувально-профілактичного закладу. Інваліда I групи не можуть супроводжувати інваліди I групи та особи, які не досягли 18-річного віку.

Громадянам, які супроводжують інвалідів I та II груп до санаторіїв спінального профілю, путівки не видаються, а лише оплачується проїзд (двічі до санаторію і двічі в зворотному напрямку) у транспорті загального користування (залізничному та автомобільному) згідно з поданими проїзними квитками. У разі проїзду залізничним транспортом відшкодовується вартість квитка у плацкартному вагоні.
У разі відмови особи від путівки складається акт відмови від путівки за формою, затвердженою Мінсоцполітики.
Поділ путівки та передача її іншій особі забороняється.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x