Сільські голови Чигиринщини дізналися, як фінансуватимуть об’єднані громади

Сільські голови Чигиринщини дізналися, як фінансуватимуть об’єднані громади

21 травня в Чигиринській райдержадміністрації відбувся семінар для сільських голів та керівників структурних підрозділів райдержадміністрації, управлінь та установ району щодо перспективного розвитку добровільно об’єднаних територіальних громад.

Про це «Нова Доба» дізналася в Чигиринській РДА.

З роз’ясненнями щодо впровадження реформи міжбюджетних відносин, адміністративно-територіальної реформи та основ децентралізації влади до Чигирина з виїзним тематичним короткотерміновим семінаром завітали Директор Департаменту фінансів облдержадміністрації Наталія Кравченко, експерт з децентралізації Черкаського офісу реформ Сергій Слинько, начальник управління доходів та фінансів виробничої сфери Департаменту фінансів облдержадміністрації Наталія Карабан, начальник бюджетного управління Департаменту фінансів облдержадміністрації Світлана Бабіченко. Провели семінар голова райдержадміністрації Володимир Клименко та голова районної ради Петро Литвин.

Учасники семінару проаналізували стан розвитку основних галузей району, після чого запропонували перспективні плани його розвитку в разі добровільного об’єднання територіальних громад. Відповіли на численні запитання учасників семінару.

Зокрема, директор Департаменту фінансів облдержадміністрації Наталія Кравченко повідомила про додаткові субвенції, які надійдуть до об’єднаних територіальних громад на розвиток інфраструктури, чого на сьогоднішній день не мають сільські ради. Згідно закону «про добровільне об’єднання територіальних громад» «… загальний обсяг фінансової підтримки розподіляється пропорційно до площі об’єднаної територіальної громади та кількості сільського населення…». І розпоряджатися коштами громада буде самостійно, віддаючи переваги основним напрямкам її розвитку.

Начальник бюджетного управління Департаменту фінансів облдержадміністрації Світлана Бабіченко, проаналізувавши мережу освітніх закладів району та обсяг коштів, що виділяються на її утримання повідомила, що освіта та медицина й надалі отримуватимуть субвенцію з державного бюджету, проте, об’єднані територіальні громади на власний розсуд матимуть можливість коригувати кількість навчальних та медичних закладів на своїй території з метою надання якісних як освітніх, так і медичних послуг населенню.

Також представник Департаменту фінансів облдержадміністрації надали відповіли на численні запитання учасників семінару.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x