У Чигиринському лісництві гасили лісову пожежу

У Чигиринському лісництві гасили лісову пожежу

Під час пожежонебезпечного періоду, який триває нині, одним з найголовніших завдань для лісівників Черкащини є недопущення пожеж в зелених масивах, а у випадку їх виявлення – вчасна локалізація.

Днями в Чигиринському лісництві Чигиринського лісгоспу лісівники та рятувальники провели пожежно-тактичні навчання з ліквідації умовної лісової пожежі. Мета навчань – на практиці відпрацювати взаємодію Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства та пожежно-рятувальних підрозділів Управління ДСНС України у Черкаській області щодо ліквідації надзвичайної ситуації, пов’язаної з пожежею в лісовому масиві.
Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаському обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

За задумом навчань, пожежу виявив працівник Чигиринського лісництва на моніторі телесистеми спостереження. З боку все виглядало по-справжньому, загроза від вогню була невигадана. Учасники навчань справилися з усіма поставленими завданнями на відмінно. Завдяки чіткій та злагодженій роботі всіх підрозділів загорання було швидко локалізовано та ліквідовано. На навчаннях були продемонстровані різні методи боротьби з лісовими пожежами та перевірено боєздатність спеціалізованої техніки, готовність особового складу до всіх необхідних дій на випадок виникнення лісових пожеж в природних екосистемах. Крім того, було відпрацьовано взаємодію та порядок організації всіх підрозділів, які залучаються для гасіння великих лісових пожеж.
У Чигиринському лісництві гасили лісову пожежу
Залишився задоволеним проведеними навчаннями перший заступник начальника Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства Василь Горда. «Дуже важливо, що є порозуміння між лісовою пожежною службою та рятувальниками. Коли ми виявляємо невеликі загорання в лісі, то справляємося з ними самостійно, адже маємо підготовлений особовий склад та достатню кількість спеціальної техніки й інвентарю. Сьогодні ж ми відпрацювали взаємодію на випадок великих загорань у лісі. Навчання показали високу організацію та готовність всіх підрозділів, які брали в них участь, до спільних дій у випадку лісових пожеж», – зазначив Василь Іванович.
У Чигиринському лісництві гасили лісову пожежу
В цьому році в лісах управління вже трапились 33 випадки загорань на загальній площі майже в 15 гектарів. Середня їх площа – невелика, що свідчить про оперативне реагування лісгоспів та вчасну локалізацію лісових пожеж. Та, не зважаючи на це, вкотре звертаємося до населення: пам’ятайте, що пожежа – це найбільший ворог лісу, тож будьте обережні з вогнем у зелених масивах!
У Чигиринському лісництві гасили лісову пожежу

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x