На Черкащину йдуть дощі

На Черкащину йдуть дощі

Минулий тиждень на Черкащині відзначився сонячною, сухою та спекотною погодою, яку спричинив блокуючий антициклон із південних широт. Середня добова температура повітря минулих вихідних становила 20-22º, що на 4-6º вище кліматичної норми. Денні максимуми досягали 27-30º, проте температурні рекорди, які були встановлені у цей період раніше, не перебито. Про це повідомив начальник Черкаського обласного гідрометцентру Віталій Постригань.

Спека зумовила і прогрів води. Так, із 22 травня температура води у Дніпрі біля Черкас були вище 18º, тобто розпочався купальний сезон. Станом на ранок 25 травня вода має 21º.

Аномально висока температура та низька вологість повітря сприяли підвищенню до високої (4 класу) пожежної небезпеки в лісах. Тому при відпочинку на природі потрібно бути обережним з вогнем, берегти ліса та луги від пожеж.

За прогнозом синоптиків, останній тиждень весни готує черкащанам перехід від спеки до помірного тепла з дощами, що спричинять атмосферні фронти із заходу. Тому ввечері 26 та вдень 27 травня очікуються короткочасні дощі із грозами, в окремих районах – град, шквальні вітри 15-20 м/с. Температура повітря: вночі – 12-17º, вдень – 25-30º.

Із четверга і до кінця тижня температурний фон знизиться на 3-4º і буде в межах норми. Якщо зараз максимальні температури сягають +28-30°, то вже у другій половині цього тижня вони становитимуть лише +17-22°, вночі – +10-15º. Нестійкий характер дощової із грозами погоди утримається до неділі, лише 29 травня буде без опадів.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x