Обережно – тонка крига!

Обережно – тонка крига!

З приходом холодів на Дніпрі вже з’явилась перша тонка крига. За повідомлення рятувальників КУ «Черкаська міська комунальна аварійно-рятувальна служба», на перший небезпечний лід вже виходять рибалити жителі міста. Тоді як шар криги на сьогодні становить від 2 до 5 см, що є вкрай небезпечно для людини, яка знаходиться на ній.

Управління цивільного захисту департаменту ЖКК Черкаської міської ради та КУ «Черкаська міська комунальна аварійно-рятувальна служба» звернулися до жителів міста з проханням утриматись від виходу на небезпечний лід та нагадує правила повединки на кризі, які можуть врятувати життя. А саме:

– Візьміть із собою палицю для того, щоб перевіряти міцність льоду. Якщо після першого удару палицею на ньому з\’являється вода, лід пробивається, негайно повертайтеся на те місце, звідки ви прийшли. Причому перші кроки треба робити, не відриваючи підошви від льоду.

– У жодному разі не перевіряйте міцність льоду ударом ноги. Під час пересування по льоду потрібно бути обережним, уважно стежити за його поверхнею, обходити небезпечні та підозрілі місця (швидка течія води, вмерзлі в лід кущі, трава тощо). Не дозволяється виходити на лід у нічний час.

Безпечним вважається лід (якщо повітря нижче 0°С):

Для одного пішохода — лід синюватого або зеленуватого відтінку, товщиною не менше 7 см;

Якщо крига під вами проломилася, розставте руки в сторони по краю льоду, щоб утриматися на поверхні і не піти під лід, і кличте на допомогу. Намагайтеся зберігати спокій, не борсайтеся у воді.

Намагайтеся не обламувати лід, без різких рухів вибирайтеся на його поверхню, наповзаючи грудьми і по черзі витягаючи ноги. Головне — пристосовувати своє тіло для того, щоб воно займало найбільшу площу опори. Вибравшись із льодового полону, відкотіться, а потім повзіть у той бік, звідки ви прийшли.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x