У Черкасах на комунальне підприємство СУБ «Митниця» чекає перевірка

У Черкасах на комунальне підприємство СУБ «Митниця» чекає перевірка

У Черкасах візьмуться за перевірку фінансово-господарської діяльності Служби утримання будинків «Митниця» за період упродовж 2013-2015 років. Відповідне рішення сьогодні ухвалили під час засідання виконавчого комітету. «За» це висловилося 11 осіб. Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаській міській раді.

Приводом для такого кроку став запит депутата міської ради від політичної партії УДАР Андрія Кондратенка. Останній звинувачує директора СУБу в тому, що він підписав угоду на обслуговування й ремонт ліфтів із підприємством, яке не має на це відповідного дозволу – ПП «Кит-3». На його думку, такими діями очільник підприємства наражає жителів тамтешніх будинків на небезпеку.

Секретар міської ради Олександр Радуцький під час обговорення проекту рішення заявив, документ, який надавався підприємством «Кит-3» СУБу про нібито дозвіл на технічне обслуговування й ремонт ліфтів, – підроблений.

– Після депутатського запиту, який на сесії підтримали більшість колег, я звернувся до територіального управління Держгірпромнагляду в області. Як з’ясувалося, дозвіл на експлуатацію ліфтів у цього підприємця відсутній, – завірив він.

Відтак, враховуючи всі ці факти, діяльність комунальної установи перевірить спеціально створена комісія. До її складу увійдуть 10 осіб, серед яких – фахівці департаментів житлово-комунального комплексу, а також економіки та розвитку, голова комітету самоорганізації «Митниця», депутати міської ради та представники юридичного управління. Очолить цю комісію директор департаменту ЖКК Андрій Наумчук.

Окрім того, виконком звернувся до міського голови Сергія Одарича з проханням відсторонити на час проведення перевірки керівника КП СУБ «Митниця» від займаної посади.

Натомість сам очільник Служби утримання будинків «Митниця» Ігор Работенко заявляє, що приховувати йому нічого, тож до будь-якої перевірки на підприємстві готові. Такі обвинувачення у свій бік вважає безпідставними й стверджує, що ліфти в цьому мікрорайоні обслуговуються належним чином.

– Організація, яка здійснює зараз ремонт і технічне обслуговування ліфтів слідкує за тим, щоб вони працювали безпечно. У разі виникнення будь-яких проблем, їх оперативно ліквідують, – розповів Ігор Павлович. – Дійсно, є проблема з капітальним ремонтом ліфтів, але це стосується всього міста. У Черкасах тільки нещодавно затвердили Програму соціально-економічного та культурного розвитку, тож сподіваюсь, що ситуація зміниться.

Водночас, вважає він, що в тому чи дійсно підприємство «Кит-3» працює за фіктивною ліцензією, мають розібратися компетентні органи.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x