Визначено переможців обласного фестивалю, присвяченого 200-річчю Тараса Шевченка й 60-річчю утворення Черкащини

Визначено переможців обласного фестивалю, присвяченого 200-річчю Тараса Шевченка й 60-річчю утворення Черкащини

Cьогодні в обласній філармонії відбувся заключний концерт переможців обласного фестивалю народної творчості, присвяченого 200-річчю від дня народження Тараса Шевченка та 60-річчю утворення Черкащини. Про це «Новій Добі» повідомили в облдержадміністрації.

У заході взяли участь заступник голови облдержадміністрації Тетяна Прітченко, начальник управління культури ОДА Наталія Джура та інші представники обласної та районної влади.

– Завершився обласний фестиваль народної творчості, присвячений 60-річчю утворення Черкаської області та 200-річчю від дня народження Тараса Шевченка, – зазначила заступник голови ОДА Тетяна Прітченко. – З гордістю можу відзначити, що це – гідний дарунок до величних ювілеїв. Переглянувши попередньо всі виступи колективів із різних районів області, можу з упевненістю сказати, що кожен номер був унікальний, особливий і неповторний. Тож висловлюю вдячність учасникам фестивалю, які зберігають народну творчість, примножують та передають її молодому поколінню.

Тетяна Федорівна зазначила, що фестиваль завершився, але робота продовжується, адже нині область активно готується до творчого звіту, що відбудеться 28 січня в Києві. І приємно, що саме Черкаській області випала честь відкривати цей захід у столиці.

Окрім того, заступник голови ОДА Тетяна Прітченко відзначила й виставки робіт майстрів декоративно-прикладного та образотворчого мистецтва районів області. Зокрема, вражали яскраві творіння дітей: картини, ляльки, рушники, витинанки тощо. Тетяна Федорівна наголосила: «Відомо, що 2013-ий – оголошений Президентом України роком дитячої творчості, тож, переглядаючи мистецькі роботи, ми ще раз переконалися, що на Черкащині проживає дуже багато творчо обдарованих дітей».

Тетяна Прітченко на початку концерту привітала переможців фестивалю народної творчості від імені голови облдержадміністрації Сергія Тулуба та вручила нагороди. Так, за цілісність програми, високу виконавчу майстерність та сценічну культуру Дипломом лауреата фестивалю, переможця в номінації «За високий рівень виконання автентичних пісень» нагородили Городищенський район, Дипломом лауреата фестивалю, переможця в номінації «За оригінальність та новизну у вокально-хоровому жанрі» – Драбівський, Дипломом лауреата фестивалю, переможця в номінації «За найкращу пісню про Черкащину» – Звенигородський, Дипломом лауреата фестивалю, переможця в номінації «За кращу режисуру звітної програми» – Канівський райони та інші.

За підтримку та популяризацію аматорського мистецтва, збереження звичаїв та традицій української культури Дипломом лауреата фестивалю, переможця в номінації «За найкращу тематичну виставку, присвячену 200-річчю з Дня народження Т.Г.Шевченка» нагородили Золотоніський район, Дипломом лауреата фестивалю, переможця в номінації «За професійне розкриття теми режисерського задуму в відеоряді» – Жашківський, Дипломом лауреата фестивалю, переможця в номінації «За найвдаліше розкриття історичних сторінок свого краю» – Кам′янський, Дипломом лауреата фестивалю, переможця в номінації «За використання творів місцевих авторів, присвячених 200-річчю від Дня народження Т.Г.Шевченка» – Лисянський райони та інші. Окрім того, усі переможці отримали квіти та цінні подарунки.

Опісля, до уваги глядачів були представлені номери колективів-переможців творчих звітів районів Черкаської області. Поміж них: аматорський ансамбль української пісні «Ордана» Тальнівського РБК, капела бандуристів Городищенської ДМШ, народний аматорський гурт «Манжари» Корсунь-Шевченківського РБК, гурт «Віа-Леді» Шполянського РБК, акробатичний колектив «Весела дітвора» Старобабанівського СБК Уманського району, народний аматорський вокально-хоровий гурт «Зорецвіт» Канівського РБК та інші колективи й солісти.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x