Замість «Автомайдану-Черкаси» за порядком слідкуватиме «Черкаський Автомайдан»

Замість «Автомайдану-Черкаси» за порядком слідкуватиме «Черкаський Автомайдан»

Нове громадське формування «Черкаський Автомайдан» створено на базі ГО «Автомайдан-Черкаси» – об’єднання активістів, що уже півтора роки, із власної ініціативи, допомагають підтримувати спокій і правопорядок у місті.

– Ми вирішили створити це громадське формування, оскільки воно має більш широкий спектр повноважень та відповідальності, – пояснив голова ГО «Автомайдан-Черкаси» Сергій Яковенко. – Ми вже виросли із коротких штанців просто громадської організації – і прагнемо до розширення можливостей у охороні правопорядку та упередженні правопорушень. До громадського формування, яке очолюватиме Юрій Кравець, увійшли усі найбільші активісти «Автомайдану-Черкаси».

– Ми переходимо на якісно вищий рівень роботи, – констатувала активіст «Автомайдану-Черкаси» Альона Вербицька. – Найкраще його опише лозунг створеного громадського формування: «Рівність всіх перед законом і верховенство права». Головна мета, яку перед собою ставимо – забезпечення законних прав та інтересів жителів міста. Ми хочемо стати своєрідною «буферною зоною» між громадою та владою. Крім того, ми маємо на меті охопити ксі найважливіші аспекти життя громади, проблеми у яких людей турбують найбільше. У нас діятиме група швидкого реагування, що, разом із правоохоронцями, реагуватиме на екстрені та екстремальні ситуації. Якщо досі ми зосереджувалися переважно на безпеці дорожнього руху, то відтепер опікуватимемось і громадським порядком у місті, у нас діятиме відділ контролю за екологією, санітарним станом та благоустроєм міста, а також – антикорупційний відділ. Ми відчуваємо себе на силі налагодити цю роботу і у майбутньому бачимо наше громадське формування підґрунтям для створення у Черкасах муніципальної міліції.

– Я впевнений, що так дійсно може скластись, – підтвердив керівник УМВС у Черкаській області Владислав Пустовар. – Свого часу, ви за покликом серця, вкладаючи власні кошти і не маючи на меті отримання чогось для себе, взялись за виконання функцій, які повинна виконувати держава. І за увесь цей час ви довели свою дієвість і необхідність для людей.

– Сьогодні я вперше вручаю членам громадського формування посвідчення, – констатував міський голова Черкас Сергій Одарич. – Хоча підписав їх чимало, оскільки закон зобов’язує мене це робити. Але посвідчення «Черкаського Автомайдану» стали першими, які я підписав із чистою душею, знаючи, що цим людям вони потрібні не формально, для дозволу на отримання зброї, або інших преференцій. Тож я вручаю їм їх особисто, бо переконаний у щирості намірів цих людей. Я щодня бачу у ЗМІ підтвердження їхніх успіхів і досягнень – тож упевнений, що вони дійсно зможуть допомогти забезпечити дотримання правопорядку у нашому місті.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x