Черкаські школярі побували на екскурсії у пожежній частині

Черкаські школярі побували на екскурсії у пожежній частині

Іноді краще один раз побачити, ніж сто разів почути. Таким принципом керуються вчителі та учні школи № 14 міста Черкас. У рамках Тижня знань з основ безпеки життєдіяльності, 26 травня учні четвертого класу завітали на ознайомчу екскурсію до 1-ї Державної пожежно-рятувальної частини Управління ДСНС України у Черкаській області.

Під час візиту діти ознайомились з місцем знаходження та розташування підрозділу ДСНС розповіли про діяльність та завдання вогнеборців. У ході екскурсії приміщеннями частини, співробітники служби порятунку ознайомили школярів з пожежно-рятувальною технікою, яка є на озброєнні у підрозділі ДСНС, розповіли про технічні характеристики та призначення спеціального обладнання, бойового одягу рятувальників. Також у ігровій формі, розв’язуючи завдання, та виконуючи спеціальний квест, разом із дітлахами рятувальники пригадали основні правила пожежної безпеки, та правила поводження із вибухонебезпечними предметами та боєприпасами часів Другої світової війни. «Нова Доба» про це дізналася в прес-службі ДСНС України в Черкаській області.

Черкаські школярі побували на екскурсії у пожежній частині

Для учнів керівництво частини підготувало і показову програму, під час виконання якої рятувальники на пожежній техніці із залученням спеціального обладнання та спорядження виконали кілька нормативних вправ, які відпрацьовуються у підрозділі під час навчальних занять і допомагають у підготовці фахівців служби.

«Професія рятувальника – одна з найнебезпечніших і, водночас, найбільш поважних у суспільстві. Допомагаючи людям ми за будь яких умов готові діяти на землі, під землею, на воді й під водою. Звернувшись за телефоном «101», ви завжди можете розраховувати на допомогу у надзвичайних подіях та ситуаціях», – наголосили співробітники ДСНС.

Черкаські школярі побували на екскурсії у пожежній частині

Екскурсія пролетіла немов одна мить, прощаючись, діти ніяк не бажали залишати кабіни потужних автомобілів, із жалем знімали з себе рятувальний одяг, пожежні шоломи, що їм на час візиту «дали поносити», не приховували учні і свого захвату від спілкування із справжніми мужніми чоловіками які обрали сенсом свого життя допомогу людям.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x