Сас: «Об’єднання не скасовується, а відтерміновується»

Сас: «Об’єднання не скасовується, а відтерміновується»

Щойно в Черкаській облдержадміністрації відбулася прес-конференція, під час якої представники обласної влади спробували пояснити, чому депутати облради не підтримали проект плану об’єднання територіальних громад в Черкаській області і якими будуть подальші дії влади. Про це «Нову Добу» інформує власний кореспондент.

За словами директора департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Черкаської ОДА Сергія Пасічника, реакція деяких з депутатів цілком зрозуміла, оскільки їхня критика має цілком об’єктивний характер, але, на жаль, народні обранці чомусь не звернули увагу на те, що проект про об’єднання громад є перспективним і в майбутньому буде допрацьовуватися.

– Перспективний план на те й перспективний, що він відкритий до змін, до якихось уточнень, ми готові і зараз, і у випадку схвалення плану вносити в нього зміни.

Ще однією причиною, яка, на думку представників ОДА, спонукала деяких депутатів натиснути кнопку «Проти» є підготовка до майбутніх виборів і спекуляції на темі об’єднання громад заради підвищення свого рейтингу серед потенційних виборців.

За словами заступника голови ОДА Юрія Саса, сьогоднішнє рішення сесії не перетворить Черкащину на область, яка опирається реформам і входженню України до європейської спільноти, а лише дещо затримає цей процес

– Ми не опускаємо руки і спробуємо виправити ситуацію, – відзначив Юрій Михайлович. – Ми поїдемо до кожного в районі, будемо говорити з громадами. Ми готові піти на поступки. Якщо є принципова позиція створити більше ніж дві громади в тому чи іншому районі, чи про перенесення центру в інший населений пункт, ми говоритимемо про це і шукатимемо компроміси. Нам не вистачило 2 голоси, але ми бачимо як їх можна отримати.

Заступник голови ОДА також висловив переконання, що вже на наступній сесії перспективний план буде прийнято:

– Я думаю, що в другій половині червня буде чергова сесія обласної ради і ми будемо знову виносити на схвалення уточнений перспективний план. І я думаю, що ми переконаємо ще цілий ряд депутатів підтримати і схвалити цей план.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x