Меморіальну дошку Ігорю Момоту відкрили в черкаській школі

Меморіальну дошку Ігорю Момоту відкрили в черкаській школі

У День прикордонника, в Черкаській загальноосвітній школі №26 відбулося урочисте відкриття меморіальної дошки українському прикордоннику, генерал-майору, заступнику начальника Східного регіонального управління Державної прикордонної служби України, випускнику цієї школи Ігорю Федоровичу Момоту. Про це \”Нова Доба\” дізналася в Черкаській міській раді.

Військовий у другому поколінні, людина, яка пройшла три війни: в Афганістані, Осетії та Придністров’ї, він не зміг стояти осторонь, коли країна у небезпеці, а його випускники і курсанти боронять країну на Сході від агресора. На жаль, 11 липня 2014 року Ігор Федорович Момот загинув під час ворожого обстрілу біля селища Зеленопілля на Луганщині.

У день прикордонника до школи завітали дружина і донька, друзі, побратими, представники влади, вчителі та учні.

Серед почесних гостей були: Олександр Радуцький – секретар міської ради; Марина Бакланова – директор департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради; Олександр Рибченко – голова Української спілки ветеранів Афганістану; Олександр Колісник – голова обласної організації ветеранів АТО та депутат міської ради Руслан Зоря.

Відкрила урочистість директор школи Галина Титаренко, яка наголосила:

– Сьогоднішня подія стане справжнім уроком мужності та патріотизму для наших дітей. Ігор Федорович Момот повертається до школи увічнений у меморіальній дошці і своїм поглядом кожного дня зустрічатиме і проводжатиме нас, як той ангел-охоронець – та нагадуватиме про те, як слід любити Україну.

Також вона подякувала родині та бойовим побратимам, афганцям, за те, що допомогли встановити і придбати меморіальну дошку. Зокрема були відзначені Рибченко Олександр Володимирович та начальник навчального центру Держприкордонслужби, що в Оршанці, Коцеруба Дмитро Михайлович, які завжди відгукуються на прохання про допомогу.

Кожен із виступаючих, хто особисто знав Ігоря Федоровича Момота розповідав про його людяність, чесність порядність та готовність прийти на допомогу в потрібний момент. Говорити про таку людину дуже тяжко в минулому часі: він завжди був справжнім генералом – турбувався про солдат.

Олександр Радуцький сказав, що міська рада до вересня за зверненням директора школи подасть клопотання про присвоєння школі імені Ігоря Федоровича Момота.
А депутат міськради Руслан Зоря пообіцяв забезпечити меблями кімнату-музей та передав нашим захисникам 6 генераторів змінного струму.

Зрозуміле горе друзів та близьких та найтяжче в такі хвилини дружині та доньці, які втратили найдорожчу людину. Дружина Надія Валентинівна привітала всіх прикордонників з святом та наголосила, що школа достойна носити ім’я генерала Момота, оскільки саме школа навчила його любити Батьківщину.

Меморіальну дошку прикордоннику, генерал-майору Ігорю Федоровичу Момоту освятив отець Анатолій. Присутні схилили голови перед подвигом Героя та поклали квіти до пам’ятного знаку.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x