Чим небезпечний вірус герпесу

«Я часто страждаю від герпесу. Навіть не можу вказати причини, чому він з’являється. Ніби особливо нічим не хворію, не маю шкідливих звичок. Підкажіть, у чому проблема?»
Віроніка Дідух, Шполянський р-н

Тетяна Білоногова, завідувач централізованою імунологічною лабораторією Черкаської обласної лікарні:

— Герпевірусна інфекція — група інфекційних захворювань, що викликані представниками сімейства герпес-вірусів, які широко розповсюджені в природі й можуть спровокувати різні хвороби — як у людей, так і в тварин.
На сьогоднішній день відкрито більше ста представників сімейства вірусів герпесу, з яких 8 типів є патогенними для людини.
Вірус простого герпесу (ВПГ) вражає практично всі органи й системи і характеризується неабияким різноманіттям клінічних форм. Ураження шкіри й слизових оболонок — найпоширеніший прояв герпетичної інфекції.

Джерелом ВПГ-інфекції є хворий або носій вірусу. Вірус передається повітряно-крапельним шляхом, а також контактним, статевим, трансфузійним. Первинне інфікування відбувається повітряно-крапельним шляхом у ранньому дитячому віці. При цьому джерелом інфекції зазвичай є члени сім’ї, які мають активні ознаки герпетичної інфекції.
Якщо у хворого спостерігаються часті рецедиви цієї інфекції, необхідно звернутися до лікаря-імунолога або лікаря-інфекціоніста.
Для профілактики загострення герпетичної інфекції варто загартовувати організм, правильно вживати вітаміни, дотримуватися дієти, не допускати хронічних хвороб, займатися спортом, уникати стресів тощо.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x