Готуємося до Нового року: інтер’єр

Готуємося до Нового року: інтер’єр

Створити святкову атмосферу в домі можна задовго до свята. При згадці про Новий рік наша уява малює затишний будиночок з каміном, прикрашений всілякою мішурою, ялиновими гілками, свічками та іграшками. Приємно, що для того, щоб втілити в життя подібні фантазії, знадобиться мінімум витрат та часу. Головне – бажання і гарний настрій.

– Кінь, рік якого зараз наступає, тварина благородна, виважена, солідна, – каже дизайнер інтер’єру Лариса Бондаренко. – Він любить все справжнє і натуральне, поменше зайвого мерехтіння і блиску. Зважаючи на це, прикрашаючи квартиру до Нового року необхідно використовувати натуральні матеріали, наприклад сухі декоративні трави, бавовна. Але фаворитом року Коня є дерево, тому прикраси з гілок дерев будуть більш ніж актуальними. Кольорова палітра святкових аксесуарів має тяжіти до холодних відтінків: синього, білого, сріблястого та зеленого. Цікаво, що звичний нам аромат мандаринів під Новий рік, для Коня не підходить. Йому більше подобаються аромати хвої або трав. Наповнити приміщення ними можна за допомогою ароматизованих свічок, ароматних мішечків, наповнених травами та ефірних олій.

Майстер зауважила, що цього року в інтер’єрі має бути якнайбільше речей, зроблених своїми руками. Тим паче, що це значно дешевше, аніж купувати уже готові прикраси. Треба лише провести невеличку ревізію у власному письмовому столі та на дворі. Для роботи можуть знадобитися білий, кольоровий та гофро-папір, картон, гуаш, пензлики, гілки , шишки, клей ПВА, дріт, міцні нитки, ножиці, скріпки, блискітки, сіль, манка будь що, з чим готова працювати ваша фантазія. З чого почати? Подумайте, як саме ви хотіли би прикрасити квартиру до Нового року? Уявіть що і де краще розташувати, куди приклеїти, повісити, поставити. І, зрозуміло, порадьтеся зі своїми близькими, причому ініціативу можна віддати в руки дітей. Цей процес не лише створить святковий настрій але й допоможе стати ближчими одне до одного.

Ялинка – королева свята

Готуємося до Нового року: інтер’єр

Звичайно жоден «Новий рік» не обійдеться без новорічної красуні ялинки. Щоправда, цього року краще, щоб вона була натуральною. Якщо можливості поставити таку немає, непогано створити композицію з живих ялинових гілок. Прикрасити її необхідно іграшками «правильних» (холодних) кольорі[left]в, а замість гірлянд – використати дощик.

Сніжинки

Готуємося до Нового року: інтер’єр

Хто з нас в дитинстві не вирізав сніжинок і не приклеював їх потім на вікна, дзеркала та інші скляні поверхні, щоб усі охочі мали можливість милувалися химерними візерунками? Щоправда, ще кілька років тому, вирізаючи сніжинки ми самі вигадували візерунки. Сьогодні кожному доступні безліч схем, майстер класів з вирізання сніжинок. Все, що може знадобитися для того, щоб створити справжній шедевр – це білий, кольоровий або блискучий папір та ножиці. Щоб наклеїти сніжинки на скло, можна використовувати мильний розчин або розведене водою борошно.

Морозний візерунок

Готуємося до Нового року: інтер’єр

Ще один спосіб нагадати, що на вулиці зимові свята – прикрасити вікна морозними візерунками. На жаль, ми живемо в часи глобального потепління і таких суворих зим , які були раніше, давно вже не буває тому мороз вже майже не «розмальовує» наші вікна взимку. Але прикрасити вікна можна і самостійно. Для цього знадобиться щільний папір або картон. З нього необхідно вирізати різні трафарети. Для цього спочатку на щільному папері або картоні потрібно намалювати нескладні фігурки, наприклад, зірочки, ялинки, новорічні кулі або дзвіночки, а потім вирізати їх, зробивши таким чином паперовий трафарет. На скляній поверхні трафарети триматимуться краще, якщо по боках прикріпити їх скотчем. Візерунки ж можна малювати штучним снігом або ж розведеною гуашшю. Для малювання останньою, губку для миття посуду змочити у розчині води і фарби, після чого починати роботу.

– Найцікавіше розмальовувати вікна з дітьми, – каже Лариса Бондаренко. – І не обов’язково робити візерунки білими. Можна дати волю фантазії. Для цього перелити різнобарвну гуаш зі стандартних баночок в мисочки ширшого діаметру, розвести її навпіл з водою. Зі свого досвіду можу порадити, одягнути помічника в одяг, який не шкода забруднити. Обов\’язково необхідно показати, як саме наносити зображення за допомогою трафарету. Вмочити губку для миття посуду в розчин гуаші та води й короткими рухами прикладати до «віконечка» у трафареті. Юні художники не одразу справляються із завданням. Але це не біда. Гуаш легко змивається з вікон теплою водою. Після цього можна спробувати знову. Розмальовувати можна не лише вікна. Морозні візерунки можна зробити і на дзеркалах, і на склі міжкімнатних дверей, і на скляних повернях шаф.

Дерев’яні композиції, припорошені снігом

Готуємося до Нового року: інтер’єр

Просто казковий вигляд мають композиції з гілок дерев. що ніби припорошені снігом. Їх можна прикрасити новорічними кульками, шишками або стрічками. Для того щоб вкрити гілочки дерев «снігом» необхідно вкрити їх клеєм ПВА та посипати натертим пінопластом або манкою. Але тут слід пам’ятати, чи тонші гілочки, тим дрібнішим має бути сніг. Так гілку вишні, краще вкрити пінопластом, а гілку від куща – манкою. Ніби вкритими кригою деревця можна зробити, зануривши гілки у сольовий розчин. Для його приготування потрібно всипати 1кг солі в 1,5 л води і закип\’ятити. Потім занурити у нього гілки на 5-6 годин, після чого обережно їх вийняти і просушити.

Різдвяний вінок – атрибут Нового Року та Різдва

Готуємося до Нового року: інтер’єрГотуємося до Нового року: інтер’єр

Цю прикрасу можна виготовити з чого завгодно. Класичним вважається такий варіант: скрутити кілька ялинових гілок у кільце, закріпити дротом і прикрасити мішурою, намистом, стрічками. Але різдвяний вінок можна створити з чого завгодно. Наприклад з гілок, товстого дроту, газети, а замість стандартних прикрас використати фрукти (справжні або муляжі), горіхи, розфарбовані у різні кольори, печиво або цукерки.

Гірлянди

Готуємося до Нового року: інтер’єр

Хіба можна уявити новий рік без гірлянд на стінах або під стелею? Їх можна виготовити з найрізноманітніших матеріалів. Найдоступніший з них – папір. Для виготовлення прикраси з нього, необхідно скласти папір у кілька шарів, а потім вирізати сердечка, сніговиків, зайчиків або білочок. Фігурки або казкових героїв, які утворюють гірлянду, розмалювати на власний розсуд. Крім того можна вирізати з кольорового паперу кружечки або інші фігури з кольорового паперу та зв’язати їх між собою ниткою. Також можна взяти невеликі клаптики тканини, вирізати з них, наприклад, зірки (або грушу), зшити попарно, попередньо вклавши між ними таку саму фігуру зі щільного картону. Не забудьте пришити петельки для того, щоб кожну зірочку можна було підвісити!

Готуємося до Нового року: інтер’єр

Не забуваймо, що прийдешній 2014 рік пов’язаний з конем. Саме тому, оселю обов’язково повинна прикрашати підкова. Ця річ, крім іншого, вважається оберегом, який захищає будинок від недобрих гостей і набирає особливї сили в рік Коня. Щоправда на Сході, ми ж бо святкуємо Новий рік за східним календарем, вважається, що щастя в дім підкова принесе лише тоді, коли якщо у домі вона буде не одна. Щонайменше, цих символів має бути два, можна більше, але їхня кількість обов’язково має бути парною. Якщо можливості придбати справжню підкову немає, її можна виготовити самостійно. Наприклад, з солоного тіста. Для цього взяти 2 частини борошна, 1 частину солі екстра (жодна інша не підходить) та трохи води. Замісити тісто, поступово додаючи воду так, щоб воно не прилипало до рук. З готового тіста, наче з пластиліну, зліпити підкову. Прикрасити її можна як візерунками з самого тіста, так і іншими матеріалами (наприклад намистом або бісером). Готову підкову слід добре просушити у духовці на маленькому вогні. Готова підкова буде досить твердою. Її можна розмалювати фарбами (бажано у два шари) та покрити лаком (можна для волосся або для меблів). Кажуть, що такий оберіг здатен наділяти людей мудрістю й оберігати мешканців будинку від неправильних вчинків.

Готуємося до Нового року: інтер’єр

Перетворіть прикрашання оселі на цікаву гру. Цей процес обов’язково стане джерелом новорічного настрою!

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x