Підприємці Черкас погрожують новим Податковим Майданом

Підприємці Черкас погрожують новим Податковим Майданом

Сьогодні під будівлею Черкаської ОДА пікетували підприємці – представники малого та середнього бізнесу. Їхній протест стосувався запровадження касових апаратів. З 1 липня їх мають застосовувати платники єдиного податку ІІІ групи, а з 1 січня 2016 року – платники єдиного податку ІІ групи.
Повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».

За словами підприємців, цей тягар для них непосильний. Сам касовий апарат коштує близько 6 тисяч гривень, а його щомісячне обслуговування – до 500 гривень. Крім того, апарати китайського виробництва часто ламаються, а взимку в холодну погоду взагалі не працюють. Більше того, підприємці нарікають на те, що запровадження касових апаратів не несе жодної користі для бюджету, а лише спричинить зайвий тиск на малий бізнес у вигляді перевірок, штрафів і іншого.

– Ця акція – попереджувальна, тому людей ми зібрали небагато – до сотні осіб. Завтра така сама попереджувальна акція буде в столиці. Але якщо влада нас не почує, то восени ми влаштуємо ще один податковий Майдан, – говорить голова ЧМПО ЧОП «Солідарність» Ольга Ракова.
Черкаська влада до підприємців вийшла.

– Повірте, у цих кабінетах немає тих, хто хоче зла підприємцям, хто прагне задавити малий бізнес. Але ми – виконавча гілка влади. Ми розуміємо ваш протест і закликаємо вас відстоювати свої права, проте просимо діяти у правовому полі, – сказав заступник голови Черкаської ОДА Юрій Сас.
Його підтримав Володимир Коломієць, начальник головного управління ДФС в Черкаській області, який також вийшов до пікетувальників.
– Нам потрібні податки. Але нам не потрібні податки ціною нищення малого бізнесу. Ми створили робочі групи, які шукають на регіональному рівні шляхи досягнення компромісу і не прагнемо протистояння з бізнесом, а навпаки, хочемо знайти розуміння, – запевнив він.

Передавши резолюцію акції протесту голові Черкаської ОДА Юрію Ткаченку через його заступника. Підприємці Черкас розійшлися по своїх робочих місцях.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x