Фестиваль «Мрії збуваються» відкрився у Черкасах в День захисту дітей

Фестиваль «Мрії збуваються» відкрився у Черкасах в День захисту дітей

Об’єднавши активітети (різноманітні заняття, що допомагають учасникам зустрічі навчитись чогось нового та розвиватись різносторонньо) 1 червня – в День захисту дітей – відкрився мистецький фестиваль «Мрії збуваються».

Галаслива дітвора разом з дорослими оточила майданчик перед входом в кінотеатр «Салют». Запальний ведучий Павло Педько оголошував програму заходів, які вже розпочинали діяти як надворі, так і всередині приміщення. Діти до 10-ти років могли себе випробувати у скелелазінні або в якості канатоходця. Для дорослих надавали інформацію щодо літніх таборів та про школи літнього розвитку дитини, зокрема, «Велика гра» й «Цивілізація».
Про це «Нова Доба» дізналася в департаменті освіти і гуманітарної політики Черкаської міської ради.

А в холі кінотеатру кожен на свій смак міг вибрати заняття по душі. Тут вам і куточок французької мови від франкомовного центру «Альянс», де пані Ірина навчала слів французькою як найменших, так і дорослих, оскільки деякі намагалися згадати давно забуту іноземну мову. Подалі працівники обласної дитячої бібліотеки Ірина Колногуз та Віта Чубина проводили Казкову вікторину, вибираючи запитання відповідно віку дитини, а за правильні відповіді кожен отримував презент. До речі, дитяча бібліотека давно співпрацює зі школами і має гарні напрацювання цього напрямку.

Вихованка міського багатопрофільного молодіжного центру Вікторія Урбан навчала дітей витинати витинанку, а народна майстриня Наталя Вікторівна Урбан давала майстер-клас з ліплення глини. Студентка Тетяна займалася з малечею квілінгом.

Центр розвитку дитини за методом М. Монтессорі разом з Оленою Мельник та Наталією Козловою розвивали уяву та пояснювали, що таке острів, затока, озеро, бухта, протока за допомогою звичайного тіста та води. Діти із задоволенням ліпили групу озер та архіпелаги.

Знайшли своїх зацікавлених і розмальовки, і настільні ігри, і твістер і мультики, які демонструвалися в глядацькій залі. А сценічну майстерність провела Марія Голуб, яка 9 років займалась в молодіжному театрі «Сучасник». Граційні рухи тілом або танець живота у виконанні Оксани із студії «Роксолана» теж привернув увагу дівчаток.

Була тут і фотозона від АртФото Студії, де працювали з моделями професійні фотографи. Як розповіла керівник студії Ольга Шевченко:

– Нещодавно проводилась виставка «Діти Героїв», в якій брали участь діти учасників АТО. Загалом зголосилося 5 сімей. Це була студійна зйомка, до якої всі учасники заздалегідь готувалися. З цієї серії 2 фотопортрети виставлялися в Києві. На жаль, зараз проект заморозився, але оскільки є багато зацікавлених, то на майбутнє плануємо зробити проект «Діти Героїв Черкащини».

А фотограф студії Олександр Маламуж додав, що при студії працює фотошкола, де вони з бажаючими діляться секретами фотосправи: навчання проходить як теоритично так і практично. Наприклад, нещодавно опановували навики на виїзному практикумі в Деньгах Золотоніського району, де на озері живуть лебеді.

А ще в студії працює психолог Людмила, завдяки якій активно втілюються і нові проекти в студії, а фотомоделям вона допомагає яскраво донести образ.

Але найбільш охочих зібралося біля зони боді-арту, яку проводили Аліса (графічний дизайнер) та Надія, а також менді-розпис хною (Яна). Деяким забракло терпіння дочекатися черги та сподіваємося, що завтра їм вдасться здійснити свої бажання.

Досхочу дітлахи грали й на барабанах. Саме тут ніхто нікого не зупиняв, а навпаки заохочував до гри, а кількість відвідувачів постійно збільшувалась. Нарешті дітлахам дали волю пошуміти.

Згодом розпочався концерт, де свою майстерність показували прихильники бойового гопака Олександр Проценко (керівник) та Павло Оболевич – учень загальноосвітньої школи №12. Вони демонстрували свою вправність у володінні шаблею, мечем, списом та батогами.

Фестиваль «Мрії збуваються» відкрився у Черкасах в День захисту дітей
Фестиваль «Мрії збуваються» відкрився у Черкасах в День захисту дітей

А танцювальні колективи «Еш», «Нікі Джексон», «Нікі Клеопатра» та «Міріданс» теж не залишили байдужою публіку.

А ще пройшов мастер-клас з черлідінгу (вид спорту, який поєднує в собі елементи шоу і видовищних видів спорту). Охочі долучились до навчання, а згодом продемонстрували публіці набуті навики, чим підняли настрій і собі та гостям.

А наостанок відбулася пінна дискотека. Мильні бульбашки заполонили сцену і дітлахи під ритмічну музику намагалися їх спіймати. Якщо ви гадаєте, що цим програма вичерпалася, то ви помиляєтеся: все це дійство триватиме ще до завтра. Тож поспішайте.

Програма 2 дня (2 червня 2015) мистецького фестивалю «Мрії збуваються»

15-00 Відкриття свята.

15-10 Початок діяльності майстер-класів, Wall-art, фотозони, художньої експозиції, кінофестивалю дитячого кіно, читацького куточку, швидкочитання та акторської майстерності.

15-30 Відкриття ігрових зон, малювання на асфальті, настільних ігор тощо.

16-00 Проведення благодійного аукціону. Фотоквест.

17-00 Звершення майстерок та інших творчих зон. Початок концерту

20-00 Закриття фестивалю.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x