Валентина Коваленко ініціює впровадження он-лайн освіти для дітей зі сходу України

Валентина Коваленко ініціює впровадження он-лайн освіти для дітей зі сходу України

3 червня 2015 року голова обласної ради Валентина Коваленко провела засідання «круглого столу» щодо впровадження он-лайн освіти для дітей зі Сходу і дітей з обмеженими фізичними можливостями. «Нова Доба» про це дізналася в Черкаській обласній раді.
До участі в обговоренні та пошуку шляхів щодо запровадження дистанційного навчання в режимі он-лайн з використанням мережі Інтернет і технічних засобів були запрошені директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Валерій Данилевський і його заступник-начальник управління дошкільної, загальної середньої, спеціальної та позашкільної освіти Оксана Сімушіна, ректор обласного інституту післядипломної освіти педагогічних працівників Наталія Чепурна, директор Департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради Марина Бакланова, директор Департаменту соціального захисту Руслан Чикало, представники обласної організації Спілки молодих освітян, громадського об’єднання «Спільнота біженців з Донецька та Сходу України», ряду загальноосвітніх шкіл міста.

Голова обласної ради на початку роботи круглого столу окреслила проблему, з якою до неї звернулися представники переселенців та біженців зі Сходу України щодо організації навчання дітей, які не мають змоги виїхати з тимчасово окупованої території та території, що знаходиться в зоні АТО, але бажають здобувати освіту за українськими програмами.

Валентина Коваленко повідомила про власне бачення розв’язання цієї важливої проблеми, бажання допомогти тим молодим українцям, які мріють згодом вступити до наших вищих навчальних закладів, та запросила фахівців освіти поділитися своїми думками.

Першими з питання, як реалізувати на практиці ідею дистанційного навчання в режимі он-лайн, виступили представники спільноти біженців Олександр Лавриненко та Дар’я Єфременкова, які насамперед подякували Валентині Михайлівні за увагу і підтримку, яку переселенці постійно отримують від неї

До обговорення долучилися всі присутні на засіданні круглого столу. Цікаві пропозиції висловили Катерина Черниш, яка представляє обласну організацію Спілки молодих освітян, Наталія Чепурна, Валерій Данилевський, Марина Бакланова.

Вони зазначили, що згідно чинного законодавства таке навчання можна запровадити, адже певні елементи його на Черкащині вже застосовувалися, наприклад, коли оголошували карантин під час епідемії грипу. Зараз ставиться дещо складніше завдання, але фахівці департаментів і однієї з шкіл міста готові розробити конкретні заходи, щоб з початком нового навчального року ця дистанційна школа запрацювала не просто як консультаційний пункт, а як повноцінний навчальний центр.

Учасники зібрання дійшли висновку, що для початку необхідно буде провести моніторинг бажаючих дітей отримувати знання, розподілити їх за віковими групами, підібрати педагогів, підготувати інформаційні ресурси тощо. Реальні можливості для запровадження он-лайн навчання і підтримки дітей на Сході України, в тому числі дітей з обмеженими фізичними можливостями, у Черкасах є. Для цього найближчим часом буде створена робоча група, яка має втілити такий важливий проект в життя.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x